1997 Filmen Väninnor

Publicerad 2009-12-06 | Uppdaterad 2009-12-17

Kommentera | 0 kommentarer

1997 års RFSU-pris tilldelas filmen Väninnor av Cecilia Neant-Falk och Nina Bergström.

Motivering

”Väninnor” skildrar på ett alldeles lysande sätt ett stycke förtigen svensk nutidshistoria när den låter fem äldre lesbiska kvinnor träda fram och berätta sina livshistorier. Filmen är en kvinnopolitisk pionjärinsats, aldrig förr har lesbiska skildrats på detta sätt i svensk film. ”Väninnor” berättar om den tid vi nu lever i och om förändringar i synen på homosexualitet. Filmen är ett viktigt och unikt bidrag till sexualitets och kvinnohistorien. ”Väninnor” synliggör lesbiska kvinnor på ett sätt som kan komma att stärka och möjliggöra för lesbiska att ta plats i samhället och filmens huvudpersoner kommer sannolikt att fungera som förebilder åt många.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt