2001 Walter Heidkampf och Birgitta Segelström

Publicerad 2001-05-05 | Uppdaterad 2009-12-17

Kommentera | 0 kommentarer

2001 års RFSU-pris tilldelas Walter Heidkampf och Birgitta Segelström.

Motivering

Det är en skam att hiv-positiva i Sverige fortfarande ska behöva vara rädda för omgivningens reaktioner när de berättar om sin hiv. Därför tiger de flesta hiv-positiva men Walter och Birgitta talar högt och tydligt. De har genom att medverka i den offentliga debatten, i radio, teve och tidningar synliggjort män och kvinnor som har hiv. I en ofta oförstående och ibland även fördömande omgivning har de kämpat för hiv-positivas självklara rätt till ett rikt liv – inklusive möjligheten till ett sexualliv. De har också varit ett viktigt stöd för många enskilda hiv-positiva.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt