2002 Claes Hultling

Publicerad 2002-12-05 | Uppdaterad 2009-12-17

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på Claes Hultling

2002 års RFSU-pris tilldelas läkaren Claes Hultling för sitt orädda och enträgna arbete med att öka öppenheten kring sexualitet och funktionshinder.

RFSU-priset är på 25 000 kronor och en specialdesignad kondomhållare.

Motivering

Att människor med funktionshinder ska ha rätt till sin sexualitet är långt ifrån en självklarhet i Sverige idag. Istället är ofta samhällets attityd att funktionshinder och sex inte hör ihop – kan man inte så får man skylla sig själv. Inte minst har detta kommit till uttryck i politikernas ovilja att subventionera potensmediciner för funktionshindrade. Mot detta står Claes Hultlings arbete i bjärt kontrast. Claes Hultling har varit banbrytande i sitt arbete för att sexualiteten ska ses som central för välbefinnandet även i en funktionshindrad människas liv. Han har banat väg för att både kvinnor och män med ryggmärgsskada ska kunna få barn, och kämpat mot tabun kring att vara förälder i rullstol.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt