2004 Elin Ek och Maria Örtengren

Publicerad 2004-12-10 | Uppdaterad 2009-12-17

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på Elin Ek och Maria Örtengren

2004 års RFSU-pris tilldelas Elin Ek och Maria Örtengren för deras rollfigur "Grynet". 

RFSU-priset är på 25 000 kronor och en specialdeignad kondomhållare.

Motivering

Hon kom som ett yrväder en vanlig tevekväll med en tiara på huvudet och hade sjukt mycket bra att säga. Med sitt smarta, rättframma, entusiastiska, medkännande och högljudda sätt bryter hon normer och motverkar förtryck. Grynet är en social könsöverskridare som utmanar de snäva mallar och roller som tilldelas tjejer. Hon står för allas lika rätt till sin egen identitet och sexualitet, på lika och ömsesidiga villkor. RFSU tycker att rollfiguren Grynet är en helt sjukt bra förebild för alla som söker inspiration i sin identitetsutveckling.

Bild: Irmelie Krekin/SVT

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt