2005 Sharaf hjältar

Publicerad 2005-05-22 | Uppdaterad 2009-12-17

Kommentera | 0 kommentarer
Bilden visar de två killar i Sharaf hjältar som tog emot priset, Özcan Eker och Hakan Gundogdu

2005-års RFSU-pris tilldelas Sharaf hjältar. 

RFSU-priset är på 25 000 kronor och en spcialdesignad kondomhållare.

Motivering

Sharaf hjältar, hedershjältar på arabiska, är unga män som reagerar mot att förtrycket mot flickor och kvinnor legitimeras med hänvisning till heder. Ett förtryck de tidigare var en del av. De kräver att både tjejer och killar själva ska få välja i sex- och kärleksrelationer, istället för att tvingas in i relationer som andra valt åt dem. Sharaf hjältar vägrar att bevaka och förtrycka sina systrar, mammor och kompisar. De vänder sig till andra unga män för att påverka deras syn på sexualitet, kön och makt. Med sitt aktiva ställningstagande och mod är Sharaf hjältar förebilder som ger begreppet heder en ny innebörd.

(Sharaf betyder heder på arabiska)

 

Bilden visar de två killar i Sharaf hjältar som tog emot priset. I röd tröja Özcan Eker, 19 år, och i svart t-shirt Hakan Gundogdu, 19 år.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt