2006 Tiina Rosenberg och Don Kulick

Publicerad 2006-03-17 | Uppdaterad 2009-12-17

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på Tiina Rosenberg och Don Kulick

RFSU-priset 2006 tilldelas queerforskningens vägröjare i Sverige, Don Kulick och Tiina Rosenberg. Don har varit verksam vid Stockholms universitet och är nu professor i socialantropologi vid New York University. Han var redaktör för och författare i tidskriften lambda nordicas temanummer om queerteori 1996 liksom för boken Queersverige (Natur och Kultur 2005). Tiina är teatervetare och professor i genusvetenskap vid Lunds universitet och har skrivit boken Queerfeministisk agenda (Atlas 2002). Hon är även redaktör för Könet brinner! (Natur och Kultur 2005) en antologi med texter av Judith Butler.

RFSU-priset är på 25 000 kronor och en specialdesignat kondomhållare.

Motivering

Med queerteorin kom oredan. Invanda föreställningar om sexualitet och kön utmanades. Ordet heteronormativitet trängde sig in på universiteten, tidningssidorna och i politiken. Sexualiteten blev närvarande i det offentliga samtalet, befriande för många, oroande för andra. Don Kulick och Tiina Rosenberg har introducerat och utvecklat queer, visat vägen i den teoretiska snårskogen och i den sexualpolitiska debatten. Till Don och Tiina – för att ni vet, vill och vågar.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt