2007 Rosengårdsskolans Satellitskola och projektet Genant

Publicerad 2007-05-11 | Uppdaterad 2009-12-17

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på några elever från Rosengårdsskolan

RFSU-priset 2007 tilldelas Rosengårdsskolans Satellitskola och projektet Genant. Projektet Genant är en TV-produktion av och med elever i årskurs 7, 8 och 9 och är en del av skolans sex- och samlevnadsundervisning. Eleverna är manusförfattare, programledare, skådespelare och musiker, de redigerar och sköter kamerorna. Programmen sänds i Öppna kanalen vilket innebär att de kan nå en stor del av Malmös innevånare. Programmen distribueras även på DVD.

RFSU-priset 2007 tilldelas Rosengårdsskolans Satellitskola och projektet Genant för en kreativ och nyfiken sex- och samlevnadsundervisning.

RFSU-priset är på 25 000 kronor.

Motivering

I TV-projektet Genant står elevernas tankar och frågor om sexualitet, kärlek, relationer och identitet i centrum. Med humor och allvar och med kunskap och öppenhet tar eleverna på Rosengårdsskolans Satellitskola sig an sex- och samlevnadsundervisningen. Genant är TV-program som görs av elever för elever – med god handledning av vuxna. Programmens slogan är: ”Det är elegant att vara genant”. Ja, så dubbel kan sexualiteten vara. Den är spännande men också svår. Den är befriande men kan också vara pinsam. Det fångar eleverna på Satellitskolan. RFSU säger: Elegant + genant = sant.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt