2008 Birgitta Stenberg

Publicerad 2008-04-21 | Uppdaterad 2010-01-01

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på Birgitta Stenberg

RFSU-priset år 2008 tilldelas författaren Birgitta Stenberg. I en rik produktion som innefattar titlar som Kärlek i Europa, Apelsinmannen och Erotiska noveller är sexualiteten ett återkommande motiv.

RFSU-priset är på 25 000 kronor.

Motivering

Birgitta Stenberg skriver öppet, utmanande och utlämnande om kärlek, sexualitet och politik. Med sina texter har hon hetsat upp, skrämt och inspirerat. Som få andra tar hon sexualiteten och lusten på allvar. En kosmopolit som placerar sig själv och sexualiteten i såväl Europa som Åstol. En författare att följa och förundras av.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt