2010 Staffan Bergström

Publicerad 2010-05-28 | Uppdaterad 2017-06-03

Kommentera | 0 kommentarer
Staffan Begström

RFSU-priset 2010 går till läkaren och gynekologen Staffan Bergström, professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet.

RFSU-priset är på 25 000 kronor och en specialdesignad kondomhållare.

Motivering

Staffan Bergström får priset för sin outtröttliga kamp mot mödradödligheten. För att han med sin mångåriga kliniska erfarenhet från underutrustade förlossningsavdelningar i flera utvecklingsländer på ett trovärdigt sätt kan förklara varför kvinnor dör bara för att de blivit gravida. För att han aldrig missar chansen att berätta om hur hundratusentals kvinnors liv går till spillo varje år bara för att de inte anses värda att räddas. Och för att han lika envetet framhåller hur detta skulle kunna ändras om den politiska viljan fanns, om säkra aborter var en rättighet, om jämställdhet var norm och kvinnors rätt att själva bestämma över sina liv och sin sexualitet respekterades fullt ut.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt