2012 Nour El-Refai

Publicerad 2012-05-24 | Uppdaterad 2017-06-03

Kommentera | 0 kommentarer
Svartvit bild på pristagaren Nour El-Refai

RFSU-priset för 2012 tilldelas Nour El Refai. Priset är på 25.000 kronor och en specialdesignad kondomhållare.

Motiveringen lyder:
Nour El-Refai lyfter på ett enkelt och humoristiskt sätt frågor om allas rätt till sin kropp och sexualitet. Genom sin karaktär Bitterfittan lyfter hon på ett självklart sätt fram tjejers rätt till sin sexualitet. Nour El-Refai vågar sticka ut, ta plats och ifrågasätta de normer som finns i samhället kring sexualitet och kön.

RFSU har i snart 80 år upplyst om sex och samlevnadsfrågor, men det behövs många ambassadörer i arbetet med att sprida en positiv sexualsyn i samhället. Nour El-Refai är en av dessa som på ett föredömligt sätt i sin yrkesroll vågar utmana normer kring sexualitet och könsroller. Det behövs fler som Nour!

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt