Hej Nour El-Refai, mottagare av 2012 års RFSU-pris!

Publicerad 2012-05-24 | Uppdaterad 2012-05-30

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på Nour El-Refai

Hur känns det att få ta emot RFSU-priset?

– Fantastiskt! När jag först fick höra det började jag böla som fan. Man kan inte få något finare pris.

Menar du det?

”Jag började böla som fan. Man kan inte få något finare pris.”Nour El-Refai om att få RFSU-priset

– Ja. Det handlar om att lyfta unga tjejers sexualitet, som har så låg status. Jag ser en bild framför mig av unga tjejer som onanerar och som är lite stolta, i stället för att tycka att det är pinigt.

Varifrån kommer ditt intresse för fittor, kukar och andra könsrelaterade saker?

– Alla är väl intresserade av det egentligen? Bara att man är mer eller mindre blyg kring det. Det är det som gör det kul med sex och kön. Det är lite förbjudet.

Har du några förebilder?

– Ja, många. Framför allt har jag vuxit upp med en mamma som varit väldigt normbrytande i sitt sätt att vara och ha förhållanden på. Det är inte så att jag har tänkt ”fan vad coolt att hon går sin egen väg”, utan något som varit självklart.

Är det självklart för dig att anspela på ojämlikhet mellan könen och sexualitet som komiker?

– Heterosexualiteten är väldigt rolig att skämta om. Det är så mycket som ska vara så heligt, som vi alla upprätthåller. Det handlar inte bara om dumma saker som män säger, utan om hur jag själv blir med män. Det kan ju hända att man ändå vill ligga med en kille. Det blir också väldigt kul.

Tidigare RFSU-pristagare är bland andra Birgitta Stenberg, Johanna Koljonen och Tiina Rosenberg. I år är det du! Vem tycker du borde få 2013 års pris?

– Det finns så många... Nu vet jag! Kajsas farmor! Kajsa och jag gick i gymnasiet ihop. När vi var 16 skulle vi åka till Magaluf, fyra tjejer. Då kom Kajsas farmor till oss. ”Tjejer, jag skulle vilja säga en grej till er”, sa hon, och tog oss i händerna. Hon var en vanlig borgerlig tant, en sådan som alltid bakade bullar till alla barnbarnen. ”Om det är en sak jag skulle vilja att ni får ut av den här resan”, sa hon, ”så unnar jag er en riktig jävla orgasm. För det har jag aldrig fått med din farfar, Kajsa.” Det var så coolt.

En längre intervju med Nour El-Refai kommer i nästa nummer av Ottar som är ute 12 juni. Priset delas ut ikväll vid en ceremoni på Kulturhusets tak i Stockholm.

Text: Jenny Damberg

Foto: Sandra Qvist

Fittslickarnumret med Nour El-Refai från Raw Comedy Club

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt