"Det här priset slår allt"

Publicerad 2013-05-16 | Uppdaterad 2013-05-23

De vill att vi ska knulla oss fria från normer och skapa en sexuell revolution. Möt Julia Blomberg, Robert Jacobsson och Hanna Schedin, gänget bakom Ligga med P3 – och 2013 års mottagare av RFSU-priset.

Kommentera | 0 kommentarer

Grattis! Hur känns det här då?

RJ: Det känns fantastiskt och väldigt stort! Vi har vunnit en del priser tidigare men det här slår allt.

Varför det?

”Jag hade väl en fördom om att killar skulle ställa frågor som rörde deras kukar.”Robert Jacobsson

JB: Vi har främst prisats för saker som rör journalistiken och själva produktionen. Det här priset känns mer som att det uppmärksammar frågorna och ämnena vi belyser. Det är det vi jobbar hårt med varenda dag och därför känns det grymt att få credd på det här viset.

Ligga med P3 började som ett ungdomsprojekt på Sveriges Radio 2010 och var tänkt att endast sändas på webben. Tre månader efter att programmet dragit igång hade det mottagits med så mycket positiv feedback att cheferna bestämde sig för att det även skulle sändas i P3 fyra gånger i veckan. Medarbetarna har fått fria händer att bestämma vad programmet ska bestå av men eftersom lyssnarna är så aktiva är det de som till stor del bestämmer innehållet i avsnitten och poddarna.

Är det något ni har blivit förvånade över under tiden ni jobbat med Ligga med P3?

RJ: Jag är förvånad över hur många unga tjejer som skriver och har frågor som rör smärta i fittan. Varje vecka kommer det nya mejl som handlar om tjejer som har ont när de har sex och som möter noll förståelse på landets ungdomsmottagningar.

Sedan hade jag väl en fördom om att killar skulle ställa frågor som rörde deras kukar. Jag kunde inte ha mera fel. Den vanligaste frågan från dem är att de vill ha tips på hur man ska träffa någon, de har svårt att veta hur man ska gå tillväga.

Har ni fått ett bättre sexliv efter att ni började jobba med Ligga med P3?

HS: Jag är för ny på redaktionen för att kunna svara.

JB: Inga kommentarer. Fast, man kan ju få upp ögonen för någon ny sexleksak som man kommer i kontakt med via programmet och som man kanske inte hade fått höra om annars.

RJ: Absolut!

Intervjun är förkortad, läs hela texten i nästa nummer av Ottar eller på Ottar.se.

Text: Linda Stark
Foto: David Bergström

Fakta: RFSU-priset

RFSU-priset delas sedan början av 90-talet ut av RFSU:s förbundstyrelse, efter nomineringar från organisationens medlemmar.

Priset ges till den eller dem som i sin gärning verkat för en kunskapsbaserad och öppen syn på sexualitet. Antingen genom aktuell sexualpolitisk debatt, banbrytande forskning, kulturella insatser eller långvarigt socialt eller pedagogiskt arbete.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt