Så finansierar vi vår verksamhet

Publicerad 2015-11-02 | Uppdaterad 2015-11-04

Kommentera | 0 kommentarer

I helgen har Rebecca Uvell skrivit ett blogginlägg om vår verksamhet och finansiering. Självklart välkomnar vi frågor om vår verksamhet, men det är några påståenden i Uvells blogginlägg som vi vill bemöta:

  • RFSU är en ideell medlemsorganisation som äger bolaget RFSU AB. RFSU finansierar en stor del av sin verksamhet med utdelning från RFSU AB, precis som Rebecca Uvell skriver. Det betyder att vi till skillnad från många föreningar inte enbart är beroende av skattemedel för att finansiera vår verksamhet. Det tycker vi är bra.
  • Medel från Sida, Folkhälsomyndigheten och Landstinget går direkt till specificerad verksamhet i Sverige eller tillsammans med våra partners i internationella projekt i syfte att verka för allas rätt att bestämma över sin kropp och sin sexualitet och för att öka den sexuella hälsan. RFSU har arbetat med detta sedan 1933 i Sverige och globalt. Ingen del av de bidrag som föreningen erhåller går till RFSU AB.
  • Regeringens och Vänsterpartiets överenskommelse om att subventionera preventivmedel för unga betyder att p-piller, spiraler och hormonpreparat tillgängliggörs i större utsträckning för unga vuxna. RFSU AB säljer kondomer vilket inte ingår i subventionen.

Vi strävar hela tiden efter att vara tydliga och transparenta när det gällare vad vi gör, hur vi gör det och hur vi finansierar vår verksamhet. Genom vårt arbete med sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill vi slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt. Säkra preventivmedel, lagliga aborter och sex på ens egna villkor är fortfarande inte självklart överallt.

Ta gärna direktkontakt med oss på RFSU om ni vill veta mer om vår verksamhet. Om man vill engagera sig i vårt arbete kan man även bli medlem. Välkommen!

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Vårt ansvar

Se en minut lång film om RFSU

Det här är RFSU - se filmen

Det tar en minut att se filmen om vad RFSU gör och kämpar för.

Se filmen om RFSU här.
 
Flicka vid dator
 

100% socialt ansvar

Idag är det många företag som vill ta ett samhällsansvar, till exempel genom att göra verksamheten mer miljövänlig eller stödja behjärtansvärda...

Informatör pratar om fittan
 

Att prata sex och samlevnad

RFSU är experter på sexualitet och har sedan länge vågat säga det ingen annan säger. En av våra viktigaste uppgifter är att sprida kunskap och en...

Flickor på stranden på Zanzibar
 

RFSU i världen

På många platser i världen är tillgången till preventivmedel såväl som kunskapen om sexualitet mycket dålig. Särskilt fattiga, kvinnor, unga och...

Kondomtestning
 

Säkrare blir det inte

Står det RFSU på en produkt – vare sig det är en kondom, en sexleksak eller hemtester – kan du vara säker på kvaliteten. Vår standard för kondomer...

banner-ideprogram
 
banner-lokalföreningar
 

Hitta rätt