Verksamhetsberättelse 2005

Publicerad 2012-02-24 | Uppdaterad 2012-02-24

Sagt och gjort.

Kommentera | 0 kommentarer

Verksamhetsberättelse 2005Vi har fortsatt med vår populära metodkurs för lärare.

Frågan om utländska kvinnors rätt till abort i Sverige fick uppmärksamhet – lagändring föreslås och förväntas under 2006!
Abortfrågan inom EU fick stort utrymme i svenska medier – och i Europa. 

En nordisk konferens om bristen på tillgång till preventivmedel i världen arrangerades. Deltagare från utrikesministerier i Norge, Finland, Sverige och Danmark.

Den tvärpolitiska riksdagsgruppen för SRHR publicerade tre debattartiklar om fattigdom, sexualitet och hiv/aids, med fakta från RFSU.
Tidningen Ottar fick en nätsyster. RFSU i världen blev Ottar Rapport - en nyhetstidning på webben. Den skickas varje månad via email till 534 prenumeranter, 210 journalister samt fackpress, 60 nyckelpersoner, lokalföreningar och politiker.
I boken ”Hela livet – 50 år med sex och samlevnadsundervisning" skrev vi texter om homo, bi och transfrågor i skolan.

Frågelådan har utvecklats och har nu sökbara frågor på webben. 4000 frågor besvarades under 2005! Cirka 300 000 läsningar av frågor registrerades.
Sommarkampanj med RFSL och Statens Folkhälsoinstitut på temat: ”Det är inte ögonblicket som avgör – det gör du”. 14 lokalföreningar var ute bland folk och informerade samt delade kondomer runt om i landet.

Vi har tagit emot 9 099 besökare till vår klinik.
Terapeuterna som arbetar med sexualrådgivning och psykoterapi har tagit emot 1022 besök. Vi har behandlat sexuell funktionsstörning, gett rådgivning, tagit emot personer som köper eller säljer sex och de som utsatts för våld, eller är rädda för att begå sexuellt våld.

Fyra timmar i veckan har klinken haft en telefonmottagning för frågor om sexualitet och sexuella problem. Majoriteten som ringer är män.

Projektet i Mongoliet avslutades där fokus låg på opinionsbildning och politisk påverkan vad gäller kvinnors rättigheter. Det mongoliska parlamentet antog en ny lag mot våld i hemmet som vår projektpartner arbetat med att påverka.
Vi har kontinuerligt utbildat ungdomar, samt personal som arbetar med ungdomar, inom skolan eller hälsovården, inom våra projekt i Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia, Indien, Ryssland och Kina.

Vi gick från 978 till 1606 medlemmar.
Vi har fått fyra nya lokalföreningar – i Värmland, Uppsala, Dalarna och Kristianstad!
2005 års pris gick till Sharaf hjältar för sin kamp mot hedersförtryck.

Utdrag ur verksamhetsberättelsen för 2005.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Verksamhetsberättelser

Verksamhetsberättelse 2014

Gnugga, pulla, gnosa eller klittra – ja, vad ska det egentligen heta? Vi blev onekligen tagna på sängen över det stora intresset för vår...

Läs mer
 

Vårt ansvar – att förändra liv

Att förändra och förbättra människors liv har varit RFSU:s drivkraft sedan starten och är det fortfarande.

 

Genom sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill vi slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt. Säkra preventivmedel, lagliga aborter och sex på ens egna villkor är fortfarande inte självklart överallt.

 

När du köper våra produkter, blir medlem, samarbetspartner eller på annat sätt stödjer RFSU:s arbete är du med och bidrar till fortsatt förändring av människors liv.

 

Hitta rätt