Verksamhetsberättelse 2007

Publicerad 2012-02-24 | Uppdaterad 2012-02-24

Framsteg – nationellt och internationellt.

Kommentera | 0 kommentarer

Verksamhetsberättelse 2007

Ett år går fort, och särskilt fort går det när det händer mycket. I verksamhetsberättelsen kan du läsa om vårt lokala, nationella och internationella arbete: RFSU Katrineholms undervisning på SFI-skolan, RFSU Stockholms killgruppsverksamhet, Colour of Love-kampanjen, deltagandet i Äldremässa på Viking line, kursen Sexual and Reproductive Health and Rights for Adolescents (SRHRA), RFSU:s samarbete med indiska MAMTA, vårt projekt Young Men as Equal Partners (YMEP) i Kenya, Tanzania, Uganda och Zambia, och mycket, mycket mer.

Spännande och välbehövt material har tagits fram, till exempel Samtala om pornografi i skolan och Jag visste när jag var tio. En handledning för att stödja homosexuella, bisexuella och transpersoner i skolan.

Kongressen beslutade om fyra fokusområden som RFSU ska arbeta med under den kommande perioden: Barns sexualitet, Internationellt arbete, Könsneutral samlevnadsform och Prostitution.
RFSU-priset delades ut till Rosengårdsskolans Satellitskola och projektet Genant; ett sexualupplysningsprogram av och för elever.

Till sist – vi har i flera år kämpat för att utländska kvinnor ska få rätt att göra abort i Sverige. 2007 var året vi segrade.

Utdrag ur "Ordförande har ordet" av Lena Lennerhed.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Verksamhetsberättelser

Verksamhetsberättelse 2014

Gnugga, pulla, gnosa eller klittra – ja, vad ska det egentligen heta? Vi blev onekligen tagna på sängen över det stora intresset för vår...

Läs mer
 

Vårt ansvar – att förändra liv

Att förändra och förbättra människors liv har varit RFSU:s drivkraft sedan starten och är det fortfarande.

 

Genom sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill vi slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt. Säkra preventivmedel, lagliga aborter och sex på ens egna villkor är fortfarande inte självklart överallt.

 

När du köper våra produkter, blir medlem, samarbetspartner eller på annat sätt stödjer RFSU:s arbete är du med och bidrar till fortsatt förändring av människors liv.

 

Hitta rätt