Rakskolan

En guide för vad som är bra att tänka på när du ska raka underlivet.

1. Rätt förberedelse    
Mjuka upp håret med en mild intimtvätt och varmt vatten. Använd gärna Daily Fresh intimtvätt som är mild och väldoftande med rätt pH-värde. Varmt vatten är bra om du har ömtålig hud då hårstrået sväller något av det varma vattnet och blir lättare att raka av. Detta gör också att rakbladet håller längre.

2. Rätt produkter 
Rakgel eller rakcreme gör det lättare för rakbladet att glida över huden utan att skada den. Använd gärna Easy Shavin rakgel som  dessutom är genomskinlig och inte löddrar för att du lätt ska se var du rakar dig. Har du känslig hud är denna rakgel perfekt då du kommer närmare huden och ser var du ska vara extra försiktig. Ju mindre luft mellan hyveln och huden, desto mindre friktion och en mer hudnära rakning.

3. Rätt rakhyvel 
Se till att rakbladet är vasst, men var försiktig. Använd gärna en spegel om du ska ha en mer renrakad frisyr så att du är säker på var du rakar dig. Blir det motstånd när du rakar dig är det hög tid att byta rakblad eller rakhyvel.
Rengör rakhyveln under rakningen så att det inte klibbar fast för mycket rakgel eller rakcreme vid rakbladet.

4. Rätt teknik
Ta god tid på dig. Långa jämna tag ger bättre resultat än korta ryckiga. Rakning medhårs ger en skonsammare rakning än om du rakar mothårs. Vissa tycker inte att man får en len yta utan att raka mothårs. Du får helt enkelt prova dig fram för att se vilken metod som passar dig bäst. Ta så få tag som möjligt med hyveln eftersom det är motståndet som rakbladet möter när det dras över huden som irriterar. Om du inte har känslig hud kan du avsluta med att köra över det rakade området ur en annan vinkel, förslagsvis korsande, alltså inte helt mothårs. Stryk gärna ut ett lager rakgel eller rakcreme innan.

5. Rätt efterspel 
När du är nöjd med rakningen skölj noga av med lite kallare vatten så att porerna stängs.
Klappa huden torr med en handduk och använd gärna Nice n’ Cool som verkar svalkande och motverkar röda prickar.
Det är vanligt att man efter intimrakning upplever klåda och problem orsakade av inflammerade hårsäckar och inåtväxande hårstrån. Hair Helper innehåller fruktsyror som varsamt exfolierar (peelar) huden och förebygger detta.