Rapport: Män utsatta för sexuella övergrepp

Publicerad 2016-09-29 | Uppdaterad 2016-09-30

Kommentera | 0 kommentarer

Under de senaste åren har RFSU-kliniken haft ett särskilt fokus på män utsatta för sexuella övergrepp. Ett försök att bryta tystnaden som fortfarande omger manliga offer. RFSU-kliniken har gjort en studie baserad på psykoteraputiska kontakter med totalt 42 män som antingen under barndomen, uppväxten eller i vuxen ålder blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Studien har resulterat i rapporten  "MÄN UTSATTA FÖR SEXUELLA ÖVERGREPP - Erfarenheter från ett psykoterapeutiskt arbete". Här kan man läsa om mäns känslor och tankar kring de sexuella övergrepp de blivit utsatta för. I rapporten konstateras inte bara att det är tyst kring män utsatta för sexuella övergrepp utan också att det finns stora brister i den svenska vården när det gäller omhändertagande av personer som blivit utsatta för sexuella övrergrepp. Kliniken har också ett antal åtgärdsförslag.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Aktuellt

Rapport: Män utsatta för sexuella övergrepp

RFSU-kliniken har gjort en studie baserad på psykoteraputiska kontakter med totalt 42 män som antingen under barndomen, uppväxten eller i vuxen ålder blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Läs mer
 

Rättslösa EU-migranter välkomnas till RFSU-kliniken

Sedan ett par månader har RFSU-kliniken ett samarbete med organisationen Läkare i världen. Organisationen fungerar som länk till en grupp som...

Läs mer
 

Vi erbjuder spiral som akutpreventivmedel

Nu kan du som söker för akut-p-piller istället välja att få en kopparspiral, den mest effektiva akutpreventivmetoden.

Läs mer
 

”Sex är lika läskigt och härligt - oavsett vilken ålder man är i”

RFSU-kliniken vill få fler äldre att hitta dit. Två telefontider i veckan är vikta åt 50-plussare. Den äldsta som hört av sig hittills är 94 år gammal.

Läs mer
 

Hitta till RFSU-kliniken

Söderhallarna på Medborgarplatsen

RFSU-kliniken hittar du på plan 7 i Söderhallarna, vid Medborgarplatsen i Stockholm.

T-bana: Medborgarplatsen

Pendel: Södra station

Buss: Medborgarplatsen

Telefon: 08-692 07 84.

Mail: kliniken@rfsu.se

Verksamhetschef: Eva Marie Sundberg

Info
RFSU kliniken skickar ALDRIG SMS när det gäller partnerspårning och självklart inte från anonyma telefonnummer. (Det har kommit till vår kännedom att personer fått SMS kring partnerspårning av klamydia där avsändaren säger sig vara RFSU.)

Vi är hbtq-certifierade!

HBT-certifierade

 

Hitta rätt