Kliniska kurser och handledning

Publicerad 2010-06-09 | Uppdaterad 2015-09-02

RFSU-klinikens arbete är grunden för en omfattande utbildningsverksamhet. Flera kurser sker i samverkan mellan sexualrådgivningen och den sexualmedicinska delen av kliniken. Högskolekurser anordnas i samarbete medErsta Sköndal högskolas uppdragsutbildningsenhet (www.esh.se). RFSU-kliniken erbjuder handledning och konsultation.

Kursverksamhet och handledning

Klinikens arbete är grunden för en omfattande utbildningsverksamhet i egen eller beställares regi. Flera kurser sker i samverkan mellan sexualrådgivningen och den sexualmedicinska delen av kliniken. RFSU-klinikens erfarenheter används också ofta i RFSU:s övriga utbildningsverksamhet.
Kliniken ger även metodkurser och seminarier som riktar sig till sex - och samlevnadsmottagningar, ungdomsmottagningar, psykiatriska mottagningar, familjerådgivningsbyråer, kriminalvården, invandrar- och handikapporganisationer samt högskolor och universitet.

Kliniken erbjuder handledning och konsultationer för rådgivare och psykoterapeuter som i sitt arbete möter sexuell problematik. Handledningen/konsultationen syfter till att utveckla kompetenser hos behandlaren.

Mer från RFSU-kliniken

Klicka för att komma till RFSU:s insamlingssida
 

Hitta till RFSU-kliniken

Söderhallarna på Medborgarplatsen

RFSU-kliniken hittar du på plan 7 i Söderhallarna, vid Medborgarplatsen i Stockholm.

T-bana: Medborgarplatsen

Pendel: Södra station

Buss: Medborgarplatsen

Telefon: 08-692 07 84.

Mail: kliniken@rfsu.se

Verksamhetschef: Eva Marie Sundberg

Info
RFSU kliniken skickar ALDRIG SMS när det gäller partnerspårning och självklart inte från anonyma telefonnummer. (Det har kommit till vår kännedom att personer fått SMS kring partnerspårning av klamydia där avsändaren säger sig vara RFSU.)

Vi är hbtq-certifierade!

HBT-certifierade

 

Hitta rätt