Om oss

Publicerad 2009-12-27 | Uppdaterad 2016-03-09

Kommentera | 2 kommentarer
Bild på klinikens väntrum

RFSU-kliniken har sina lokaler vid Medborgarplatsen i centrala Stockholm. Kliniken har mottagningar både på dag- och kvällstid.

På RFSU-kliniken arbetar barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och psykoterapeuter. RFSU-kliniken fungerar som en professionell kunskapsbas för RFSU-förbundet. Dessutom genererar det kliniska arbetet även impulser till nya frågeställningar för RFSU:s sexualpolitiska arbete. Kliniken samarbetar med förbundskansliet och medverkar även i förbundsstyrelsens sammanträden och utskott.

Kommentarer

Visar alla 2.  Per sida 


Hej det är jag igen!

Förlåt min förra kommentar, det finns ju en alldeles utmärkt hitta hit-beskrivning på första sidan. Skamset! Ber ödmjukast om ursäkt för detta. Fortfarande skönt att ni finns. :-)

Sagt av: Anonym 2017-08-23 22:47:32


Hej!

Hur hittar jag dit? Medborgarplatsen är rätt stor, så det kunde vara bra med en enkel men mer detaljerad "hitta hit"-beskrivning. Jag kan inte hitta någon sådan på varken denna sida eller någon annan. Väldigt skönt att ni finns by the way, hoppas att ni får fortsätta att vara den trygghetsfaktor som ni utgör idag!

Sagt av: Anonym 2017-08-23 22:40:41

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från RFSU-kliniken

Klicka för att komma till RFSU:s insamlingssida
 

Medicinska frågor

Inriktningen på den sexualmedicinska verksamheten på kliniken är i första hand förebyggande. Till oss kan du vända dig när du har frågor om:

Rådgivning, provtagning och behandling av könssjukdomar.

– Graviditetstest och preventivmedelsrådgivning.

– Sexuella problem ur medicinsk synvinkel.

 

Telefonrådgivning

RFSU-kliniken har lång erfarenhet av telefonrådgivning och du får alltid prata med en barnmorska. Ibland räcker ett samtal, i andra fall kan samtalet leda till ett besök vid vår klinik eller hänvisning till andra institutioner.

 

Öppen mottagning

På RFSU-klinikens öppna mottagning kan du komma med dina frågor och besvär utan en bokad tid. Vi kan dock bara ta emot ett begränsat antal patienter per mottagning och väntetiden kan bli lång.

 

Tidsbokad mottagning

För att boka tid för ett besök på RFSU-kliniken ring vår tidsbokning. Vi har bokningsbara tider måndag till torsdag under dag- och kvällstid.

 

Sexualrådgivning och psykoterapi

Till oss kan du vända dig om du har problem med följande:

– Erektion, tidig utlösning, orgasm och bristande lust.

– Tvångsmässig sexualitet, som till exempel telefon- och nätsex, upprepad otrohet eller problem med att köpa eller sälja sex.

– Problem efter att du, eller någon i din närhet, har blivit utsatt för sexuella övergrepp.

– Att ha begått sexualbrott, till exempel blottning och sexuella övergrepp.

 

Telefonrådgivning

RFSU-kliniken har jobbat länge med telefonrådgivning och har under åren utvecklat en framgångsrik metodik. Du får alltid prata med en psykoterapeut och ibland räcker ett samtal. I annat fall kan samtalet leda till ett tidsbokat besök vid vår klinik eller hänvisning till andra institutioner.

 

RFSU-kliniken erbjuder även rådgivande samtal och psykoterapi. Som en första kontakt hänvisar vi dock alltid till telefonrådgivningen. Ett samtal där kan leda till ett besök hos oss. Kliniken arbetar med kristerapi, kortare eller längre psykoterapi. Terapin sker individuellt, i par eller i grupp. Ett besök hos RFSU-klinikens psykoterapeuter kostar 100 kronor och landstingets högkostnadsskydd gäller.

 

Hitta rätt