Så går det till när du besöker oss

Publicerad 2015-09-01 | Uppdaterad 2017-08-25

Vem kan komma till RFSU-kliniken?

Du som är 20 år och äldre är välkommen hit.

När du kommer hit

När du kommer till RFSU-kliniken tar du en nummerlapp för antingen drop in eller bokad tid och går till väntrummet. När det är din tur anmäler du dig i receptionen, kom därför gärna 10 minuter innan din besökstid. Du ska alltid ha legitimation med dig. Sedan får du – beroende på vad söker för – träffa barnmorska, sjuksköterska, gynekolog/läkare eller psykoterapeut. Om du ska lämna ett test för könssjukdomar är det viktigt att inte kissa 1 timme innan provet tas. 

Vilka tester vi gör

Hos oss kan du testa dig för klamydia, gonorré, hiv, syfilis och hepatit B. Önskar du provtagning för hiv med snabbsvar, är det bra om du ringer och bokar en tid. Vi får många förfrågningar om provtagning för mykoplasma. Mykoplasma lyder inte under smittskyddslagen men prov kan lämnas efter bedömning av barnmorska/sjuksköterska/läkare. Vi utför även undersökningar för och behandlar misstänkt herpes och kondylom.

Läs mer om hur själva undersökningen går till genom att klicka på länkarna längst ner på sidan.

Provsvar

Om svaret på dina prover är negativt – det vill säga att du inte har en sjukdom – lämnas inget svar alls. Om provsvaret är positivt – det vill säga att du har en sjukdom – eller är avvikande på något annat sätt så ringer vi dig inom 7-10 dagar. Det går också bra att använda 1177 Vårdguidens e-tjänster. Tjänsten heter ”Beställ svar på provtagning". Om du önskar kan du också reservera en återbesökstid för att få dina provsvar. Tiden bokar du i receptionen när du är här för provtagning. Har du några frågor om dina provsvar är du välkommen att ringa till barnmorskans telefon på 08-692 07 80.

Ingen kan se i din journal att du varit här

Vi deltar inte i så kallad sammanhållen journalföring. Det betyder att ingen annan vårdgivare kan se de journalanteckningar som vi för över ditt besök, och vi kan inte se journalanteckningar från andra vårdgivare.

En kille kollar öppettiderna
 

För dig med penis – så går en undersökning till

Kortfattad information för dig som är kille/man och som undrar hur det går till vid ett besök och/eller en undersökning.

Klinikens reception
 

För dig med slida – så går en undersökning till

Kortfattad information för dig som är tjej/kvinna och som undrar hur det går till vid ett besök och/eller en undersökning.

Hitta till RFSU-kliniken

Söderhallarna på Medborgarplatsen

RFSU-kliniken hittar du på plan 7 i Söderhallarna, vid Medborgarplatsen i Stockholm.

T-bana: Medborgarplatsen

Pendel: Södra station

Buss: Medborgarplatsen

Telefon: 08-692 07 84.

Mail: kliniken@rfsu.se

Verksamhetschef: Eva Marie Sundberg

Info
RFSU kliniken skickar ALDRIG SMS när det gäller partnerspårning och självklart inte från anonyma telefonnummer. (Det har kommit till vår kännedom att personer fått SMS kring partnerspårning av klamydia där avsändaren säger sig vara RFSU.)

Vi är hbtq-certifierade!

HBT-certifierade

 

Hitta rätt