Bli informatör

Publicerad 2009-12-02 | Uppdaterad 2017-10-02

Vill du jobba med sexualupplysning i skolan och under kampanjer? Då ska du bli RFSU-informatör! Vi söker i första hand personer med stort intresse av att möta unga och som inte har en heltidsanställning utan kan ta uppdrag på vardagar dagtid. Passar du in i den bilden? Sök då till en av RFSU:s informatörsutbildningar.

Bild på en person som står vid en tavla och pratar.

Hur funkar det?

RFSU ordnar informatörsutbildningar ett par gånger om året, på olika orter runt om i landet. Om du anmäler ditt intresse nedan kommer du att bli kontaktad då en informatörsutbildning ordnas i närheten av där du bor. Det kan hända att det dröjer väldigt lång tid eller, om du har tur, så hör en lokalförening till RFSU av sig relativt snart.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen, som är gratis, är omkring 40 timmar lång. Målet är att du efter utbildningen ska kunna informera och samtala om sexualitet i tonårsgrupper.

Alla kurstillfällen är obligatoriska

Som RFSU-informatör blir du RFSU:s ansikte utåt och därför är det viktigt att du vet hur RFSU arbetar. Som kursdeltagare är du dessutom delaktig i en process och därför är ditt deltagande viktigt för gruppen som helhet.

RFSU Östergötland

Nu startar vi vårt samarbete med Norrköpings kommun och Bråvallafestivalen! Utbildade informatörer kommer att jobba med sexualupplysning både i skolan och på musikfestival.
Under hösten 2017 håller vi en informatörsutbildning i slutet av oktober. Kontakta jesper.setreus@rfsu.se för mer information.

RFSU Örebro

Är du intresserad av att då och då jobba med sexualupplysning i skolan, på fritidsgårdar och på kampanjer? Då ska du bli RFSU-informatör! Håll utkik här efter nästa utbildningstillfälle. Vid frågor kontakta: orebro@rfsu.se 

RFSU Uppsala

Är du intresserad av att då och då jobba med sexualupplysning i skolan, på fritidsgårdar och på kampanjer? Då ska du bli RFSU-informatör i Uppsala! Håll utkik här efter nästa utbildningstillfälle.

RFSU Stockholm

Är du intresserad av att då och då jobba med sexualupplysning i skolan, på fritidsgårdar och på kampanjer? Då ska du bli RFSU-informatör! Håll utkik här efter nästa utbildningstillfälle. Läs mer och ansök på  www.rfsu.se/sthlm/informator

RFSU Göteborg

Är du intresserad av att då och då jobba med sexualupplysning i skolan, på fritidsgårdar och på kampanjer? Då ska du bli RFSU-informatör i Göteborg! Håll utkik här efter nästa utbildningstillfälle.

RFSU Malmö

Är du intresserad av att då och då jobba med sexualupplysning i skolan, på fritidsgårdar och på kampanjer? Då ska du bli RFSU-informatör i Malmö! Håll utkik här efter nästa utbildningstillfälle.

RFSU Luleå/Umeå/Västernorrland

Våra tre nordligaste föreningar håller en gemensam utbildning för blivande informatörer. Utbildningen hålls i december 2017, i Umeå. Kontakta jesper.setreus@rfsu.se för mer information.

Kursinnehåll

Kursen innehåller bland annat ämnen som tonårssexualitet, hiv, kunskap om könsorgan, abort, ömsesidiga relationer, genus, sexuella trakasserier, kondomkunskap och metodövningar anpassade till tonåringar. Föreläsningarna varvas med diskussioner.

Skicka in intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan, alla fält är obligatoriska. Använd den stora rutan till att lägga in ditt CV, dessutom vill vi att du berättar lite kort om vad du gör, har gjort och vad du har för funderingar kring framtiden. Vi vill också veta varför du vill jobba med sexualupplysning.

Erfarenhet av att arbeta med ungdomar och föreningar, samt engagemang i sex- och samlevnadsfrågor är meriterande. Vi eftersträvar mångfald med hänsyn till kön, klass, etnicitet och sexualitet.

Namn
E-postadress
Bostadsort (kommande år)
Mobilnummer
Ålder
Närmaste lokalförening/grupp kommande år (se vänsterspalten) Är Göteborg närmast ska du inte fylla i formuläret utan istället skicka ett mejl till idasofia.bogren@rfsu.se
Huvudsaklig sysselsättning kommande år
På vilket sett har du erfarenhet av att möta unga?
Vad gör du om ett år?
Skriv mellan en halv A4 till en A4 om dig själv. Ta upp det du tycker känns viktigt och svara på dessa frågor: Varför vill du bli RFSU-informatör? Vad vet du om RFSU:s arbete? Finns det någon fråga som du tycker är extra intressant?
 

Mer från RFSU nära dig

Bli medlem!

Vill du stödja vårt arbete för sexuella rättigher i Sverige och världen? Då tycker vi att du ska bli medlem i RFSU.

Skolinformatör - hur går det till?

Liv och Tobias, skolinformatörer

Följ med Liv och Tobias en vanlig dag i klassrummet.

Vad håller RFSU på med?

Vi kämpar på din ort - och i hela världen. Se filmen om oss, det tar en minut.

Visste du att...

... varje gång du använder en av RFSU:s kondomer stödjer du vårt internationella arbete. RFSU äger ett företag (RFSU AB) som säljer kondomer, sexleksaker och annat skoj. Delar av vinsten går till sexualupplysning i Sverige och internationellt. Bra va?

Starta en lokalförening

Vi hjälper dig gärna att starta upp en ny lokalförening eller lokalgrupp. Vi erbjuder stöd och resurser och kommer gärna och träffar er och hjälper er att komma igång!

Banner för tidningen Ottar Global
 

Hitta rätt