Henric: RFSU är en mycket närvarande organisation

Publicerad 2016-10-31 | Uppdaterad 2016-12-15

Som sjuttiotalsbarn känner jag mig mycket formad av åsikter och värderingar med RFSU som avsändare. Genom sin kondomförsäljning, klädbutikerna, debattartiklar och mediala utspel upplevdes organisationen som mycket närvarande. Därigenom kom det helt naturligt att börja följa boktidningen Ottar redan från starten 1981 och den vägen fortsätta hålla kontakten med RFSU. Ändå såg jag länge aldrig förbundet som någon ”medlemsorganisation”. Under slutet av nittiotalet upplevde jag en allmän åsiktsförskjutning och hotbild mot många av de positiva värden som jag förknippade RFSU med och började försiktigt fundera på om jag inte borde vara med.

Henric, RFSU Västernorrland

Mer från Därför blev vi medlemmar!

Därför blev vi medlemmar!

Varför medlem?

Charles, Janna, Eira och flera andra berättar varför de valde att gå med i just RFSU.

Detta får du som medlem

* Medlemskap i en lokalförening med massor av möjligheter till engagemang, aktiviteter och uppdrag.

* Erbjudande om ett eget konto på vårt intranät Klick där du kan möta och diskutera med andra RFSU:are över hela landet och hitta aktuell information om till exempel sexualpolitik, sex- och samlevnad, produkter eller sexologi.

* Möjlighet att ingå i RFSU:s rikstäckande nätverk för sexualpolitiska frågor eller för yrkesverksamma medlemmar.

* Den flerfaldigt prisbelönta tidningen Ottar i din brevlåda fyra gånger per år.

* Möjlighet till ytterligare engagemang genom att till exempel kandidera till centrala uppdrag inom RFSU-förbundet.

 

RFSU nära dig

Glada RFSU:are

Läs mer om våra olika lokalföreningar och lokala grupper runt om i Sverige.

Medlemsorganisationer

Även organisationer kan bli medlem i RFSU. En organisation som vill ansöka om medlemskap gör detta formellt till förbundsstyrelsen. Innan ansökan skickas in är det bra att ta del av de kriterier som förbundsstyrelsen fastställt för våra medlemsorganisationer.

Tidningen Ottar

Logotype

Ottar är Sveriges största sexualpolitiska tidskrift och skriver om kärlek och sexualitet, politik och kultur. Ottar bevakar sexualpolitiken i Sverige och världen och fördjupar diskussionen om sexualitet och kön i reportage, essäer, krönikor och debatt. Tidningen kommer ut fyra gånger per år och en prenumeration kostar 160 kr. Som medlem i RFSU får du Ottar gratis.

Hitta rätt