Engagera dig i RFSU!

Publicerad 2018-03-14 | Uppdaterad 2018-03-14

Det finns en rad olika sätt att engagera sig i RFSU just nu. Här följer några exempel. Låter det intressant? Ta kontakt med din närmaste lokalförening!

Kommentera | 0 kommentarer

Gå RFSU:s grundutbildning: Engagera dig sexualpolitiskt!

Vill du veta mer om vilka frågor och vilken sexualpolitik RFSU driver? Vill du veta mer om hur det går att engagera sig i RFSU? Vill du veta mer om hur RFSU fungerar? Då borde du se till att din lokalförening anordnar en grundutbildning. Grundutbildningen är ett bra sätt att samla medlemmar för att tillsammans lära sig mer om sexualpolitik och RFSU. Det ger er också chansen att tillsammans fundera på och formulera vilka aktiviteter medlemmar är intresserade av göra. Utbildningen är en bra introduktion för nya medlemmar och ger även mycket till de som varit med ett längre tag. Vi rekommenderar alla lokalföreningar att arrangera grundutbildningar regelbundet, gärna en gång per år.

Gå RFSU:s kampanjutbildningar - Klitoris eller Sex, kommunikation och gränser.

Vill du få mer kunskap om ett specifikt ämne och sedan gå ut på stan och kampanja och sprida din nya kunskap? Då borde du se till att din lokalförening ordnar en kampanjutbildning. Kampanjutbildningen består av en heldag med kunskapsfördjupning inom ett visst ämne samt kampanjteknik. Utbildningen följs sedan upp med en dag där ni får testa och sprida era kunskaper i en kampanj på stan. Kampanjutbildningen är öppen för alla som är medlemmar i RFSU. Kampanjutbildningen finns med två olika fokus: Klitoris samt Sex kommunikation och gränser. Under klitorisutbildningen är fokus på just klitoris och att ge kvinnor och flickor i alla åldrar kunskap om anatomi och möjlighet till njutning och ge personer som har sex med klitorisbärare ökad kunskap om kvinnors lustanatomi. Under kampanjutbildingen om sex kommunikation och gränser lär sig deltagarna att föra samtal om just ömsesidighet, kommunikation och gränser.

Starta bokcirkel om boken "Metoo. Så går vi vidare - röster, redskap och råd"

I slutet av 2017 släpptes boken "Me too: så går vi vidare - röster, redskap och råd". Alexandra Pascalidou har samlat röster från olika delar av samhället som alla har berörts av #metoo-rörelsen, inte minst flera skribenter från RFSU. För de lokalföreningar som vill fortsätta samtalen om sexuella trakasserier och hur vi kan motverka och förebygga sexuellt våld, erbjuder förbundet gratis böcker till medlemmar som vill ordna bokcirklar på temat. Det finns även ett färdigt bokcirkelkoncept ni kan använda er av.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från RFSU nära dig

Bli medlem!

Vill du stödja vårt arbete för sexuella rättigher i Sverige och världen? Då tycker vi att du ska bli medlem i RFSU.

Skolinformatör - hur går det till?

Liv och Tobias, skolinformatörer

Följ med Liv och Tobias en vanlig dag i klassrummet.

Vad håller RFSU på med?

Vi kämpar på din ort - och i hela världen. Se filmen om oss, det tar en minut.

Visste du att...

... varje gång du använder en av RFSU:s kondomer stödjer du vårt internationella arbete. RFSU äger ett företag (RFSU AB) som säljer kondomer, sexleksaker och annat skoj. Delar av vinsten går till sexualupplysning i Sverige och internationellt. Bra va?

Starta en lokalförening

Vi hjälper dig gärna att starta upp en ny lokalförening eller lokalgrupp. Vi erbjuder stöd och resurser och kommer gärna och träffar er och hjälper er att komma igång!

Banner för tidningen Ottar Global
 

Hitta rätt