Skolinformation

Publicerad 2010-04-15 | Uppdaterad 2013-04-19

Kommentera | 0 kommentarer

”Ända sedan RFSU bildades 1933 har sex- och samlevnadsundervisningen varit ett av RFSU:s viktigaste områden. Då handlade det om att undervisningen skulle bli obligatorisk i skolan, vilket den blev 1955, och att det var en kunskap som alla människor hade rätt till. Nu handlar det om att alla elever ska ha tillgång till en bra ämnesövergripande sexualundervisning.”

Vad handlar egentligen sex och samlevnad om? Ovanstående citat är hämtat från denna webbplats avdelning Sexualundervisning, där det går att läsa mer om vad Skolinformation innebär. Ta del av artiklar och reportage, litteraturtips, rapporter, handledning och metoder.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från RFSU Dalarna

 

Skolinformation

”Ända sedan RFSU bildades 1933 har sex- och samlevnadsundervisningen varit ett av RFSU:s viktigaste områden. Då handlade det om att undervisningen...

 

Nya medlemmar

Vi söker, kontinuerligt, efter nya medlemmar som vill stötta och/eller medverka till ett hållbart föreningsarbete även i framtiden. Är du...

Kontakta oss

Kontakt:
dalarna@rfsu.se

Ordförande:
Ninni Skön
ninni.skon@rfsu.se

 

Kalendarium

  Följ oss på Facebook!

  Bli medlem!

  Bli medlem i RFSU Dalarna och stöd vår ideella samt partipolitiskt och religiöst obundna verksamhet. Du bidrar till att sprida en öppen och positiv syn på sex- och samlevnadsfrågor i skolor och samhälle. Var med och arrangera och/eller delta i aktiviteter och föreläsningskvällar. Driv dina sexualpolitiska hjärtefrågor och medverka i utbildningar anordnade av oss och RFSU-förbundet.

   

  Det kostar 150kr/år, och då får du även finfina fyra nummer av Ottar, Sveriges största sexualpolitiska tidskrift.

  Vår styrelse

  Ordförande: Eira Alanko
  Kassör: Helena Jugås
  Sekreterare: Karin Andersdotter
  Ledamot: Sandra Rönningen
  Ledamot: Emilia Persson

   

  Hitta rätt