Nyhetsbrev December 2017

Publicerad 2017-11-30 | Uppdaterad 2017-11-30

Hej!

Nu börjar vi närma oss slutet av detta år. Men innan vi tar vinterledigt ska flera material färdigställas, utbildningar hållas och vinterfest arrangeras! Vi håller även på som bäst att planera inför 2018. Det kommer bli ett mycket spännande och intensivt år då det är val till kommun och landsting, Europride och en massa annat kul!

Kom gärna förbi och säg hej och ta en pepparkaka eller två på vinterfesten den 7e december. Alla är välkomna och det är helt gratis!

Vi hörs igen efter nyår!

På gång!

Välkommen på vinterfest torsdag den 7e december kl 17:00-19.30!

------------------------------------------------------------
Vi bjuder på vintriga tilltugg och dryck som pepparkakor, clementiner, julmust och glögg. Det kommer också finnas pyssel för att göra "sexualpolitiska" vinterdekorationer och en massa annat kul! Självklart kommer du kunna träffa styrelsen, kansliet och andra sexualpolitiskt intresserade under hela kvällen!

❄ Vi ses i vår lokal på Stora Badhusgatan 6. Närmaste hållplats är Stenpiren. Ring på porttelefonen vid dörren så släpper vi in dig.

❄ Lokalen är fysiskt tillgänglig. Tänk på att inte använda parfym eller andra starka dofter pga allergier.

Länk till eventet!

 

Uppstartsmöte

------------------------------------------------------------
Om du har gått och längtat efter att börja engagera dig mer i RFSUs frågor men inte riktigt vetat hur så har vi goda nyheter! Efter årsskiftet kommer det bli ett stort uppstartsmöte där alla som vill engagera sig på något sätt är välkomna att spåna och fundera tillsammans.

Du kanske vill arrangera något under Europride, vara delaktig i barnvagnsmarschen, arbeta med politisk påverkan inför valet eller arbeta med digital sexualupplysning i redaktionsgruppen mm. Fundera på vad du vill göra så återkommer vi med mer info!

Nyheter

Prata om det

------------------------------------------------------------
"Prata om det" är vårt nya material som kommer lanseras i början av 2018. Under två års tid har vi varit ute på HVB-hem (Hem för vård eller boende) och pratat om sex och relationer med unga ensamkommande flyktingar i deras hemmamiljö. Resultatet av dessa träffar har nu blivit ett metodhäfte och ett memoryspel som personal på HVB-hem kan använda för att prata om sex och relationer med ungdomarna. Mer info om lanseringen kommer efter årskiftet!

Anti-rasistisk hiv-prevention

------------------------------------------------------------
Positiva Gruppen Väst, RFSU Göteborg, RFSL Göteborg, SRHR-teamet i Göteborgs Stad och Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa arbetar alla med hivprevention i Västra Götaland. Våren 2014 bestämde vi oss för att tillsammans försöka förbättra tillgängligheten i våra

verksamheter för personer som flyttat till Sverige och personer som riskerar att diskrimineras på grund av rasism. Resultatet av detta arbete kommer nu snart lanseras i form av en tidning. Mer information om lanseringen kommer efter årskiftet!

Hänt sen sist

Utbildat 600 elever på 4 dagar

I mitten av november utbildade vi 600 elever i årskurs 8 på 4 dagar!

Eleverna fick lära sig mycket om kroppen, framförallt om klitoris och hur lika könsorganen är. Det pratades även mycket om samtycke och hur det går att upptäcka och visa ja- och nej-signaler. Eleverna var nyfikna, engagerade och intresserade av att få veta mer!

På bilden ser ni IdaSofia som samordnade det hela!

Lansering av Hivplus

------------------------------------------------------------

Nu är Hivplus äntligen här! Vi som står bakom Hivplus är World Aids Day-nätverket i Västra Götaland där RFSU Göteborg bla ingår.

Vi finns till för att minska diskriminering och exkludering av personer som lever med hiv. Du hittar oss på hivplus.nu och sociala medier!

Alla som är med i World Aids Day-nätverket:

Positiva gruppen Väst * RFSU Göteborg * RFSL Göteborg * RFSL Skaraborg * RFSL Borås Sjuhärad * Göteborgs stad, SRHR-teamet * Närhälsan, Kunskapscentrum för sexuell hälsa * Afrikagrupperna * Världskulturmuseet * Smittskydd Västra Götaland

 

Följ oss på Instagram!

På vårt konto får du ta del av allt som RFSU Göteborg pysslar med och tycker är viktigt. Så in och följ och lär dig allt om sex och relationer som du inte ens visste att du ville veta

KALENDARIE DECEMBER

------------------------------------------------------------
1 DECEMBER

Utbildning för stadens lärare på språkintroduktionsprogrammet och språklärarstudenter i hur det går att prata om sex och relationer på lättare svenska.

2-3 DECEMBER

Grundutbildning inom RFSUs frågor och sexualpolitik.

5 DECEMBER

Föreläsning om sex och relationer för Homan

5 DECEMBER

Fortbildning för personal på kansliet i hur det går att lyckas med hiv-prevention

7 DECEMBER

Vinterfest kl 17:00-19:30 hos oss!

8 DECEMBER

Nationell informationsträff i Stockholm. Träffen är för dig som är aktiv som informatör eller har gått en utbildning eller fortbildning det senaste året.

16 DECEMBER

Fortbildningsdag för RFSU Göteborgs nuvarande informatörer

18 DECEMBER

Undervisning i anti-stigmatiserande och normkritisk hiv-undervisning för RFSU Malmö.

Mer från Nyhetsbrev

 

Nyhetsbrev December 2017

Läs senaste nyhetsbrevet här.

 

Nyhetsbrev November 2017

Läs nyhetsbrevet här.

 

Nyhetsbrev Oktober 2017

Läs nyhetsbrevet här.

 

Nyhetsbrev September 2017

Läs nyhetsbrevet här.

Bli medlem!

För att bli medlem i RFSU Göteborg behöver du bara klicka på länken och fylla i anmälan. Glöm inte att ange  Göteborg som din lokalförening. 

Behöver du testa dig?

Hitta rätt