Nyhetsbrev Oktober 2017

Publicerad 2017-10-06 | Uppdaterad 2017-11-02

Hej! Hösten är nu här på riktigt med allt vad det innebär. Om du vill ha något kul att se fram emot så har vi fyllt nyhetsbrevet med en massa saker som kanske kan locka i regnrusket!

På gång!

Nybörjarkurs i Shibari

Shibari (縛り) betyder 'att knyta' eller 'att binda' och är en japansk repkonst som härrör från Hojo-jutsu, en traditionell kampsport där rep används för att begränsa motståndarens rörlighet. I dåtidens Japan användes detta av både samurajer och poliser för att attackera, försvara eller som ett verktyg för att transportera fångar. Idag finns det flera inriktningar och sätt att utöva Shibari på. I kursen kommer vi utgå ifrån den nordiska stilen som är en blandning av improvisation och traditionella mönster.

Hur kommer det gå till?

Kursen är i första hand för dig som är helt ny på Shibari och vill veta mer om vad det kan innebära. Du kommer få lära dig att knyta och bli knuten på. Du behöver inte ha en särskild fysik, ålder eller erfarenhet för att delta (du behöver dock vara över 18 år). Vi ser gärna att ni söker i par då vi kommer repa två och två. Ni behöver inte vara ett romantiskt par utan två vänner fungerar lika bra!

När är det?

Vi träffas fem måndagar mellan kl 18.00- 21.00. Datum är: 16/10, 23/10, 30/10, 6/11 samt 13/11.

Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig senast den 6 oktober här !

Länk till eventet på Facebook med mer information om kursen hittar du här !

Nyheter

Följ oss på Instagram!

Du har väl inte missat att vi har startat ett Instagram-konto? På vårt konto kommer du få ta del av allt som RFSU Göteborg arbetar med och tycker är viktigt. Det kommer framförallt användas till att förmedla RFSUs kunskap inom sexualupplysning på olika sätt. Till exempel genom tema-veckor och uppmärksamma viktiga sexualpolitisk händelser.

Häng gärna på och följ oss på RFSU Göteborg och lär dig allt om sexualitet som du inte ens visste att du ville veta!

Om du har en idé om vad vi skulle kunna skriva om/uppmärksamma eller kanske till och med vill vara med i arbetet med att ta fram teman eller händelser till Instagram får du gärna höra av dig till Madde på madde.lundin@rfsu.se

Hänt sen sist

Den 19 september höll vi en introduktion om RFSU och vad vi arbetar med för internationella masterstudenter från kursen “Social work and welfare systems” på Göteborgs universitet . Deltagarna var från hela världen och de var mycket nöjda med dagen och fick en större förståelse för hur de kan arbeta med SRHR i arbetet med mänskliga rättigheter.

En röst från dagen:

Hej Meilun, vad visste du om RFSU innan idag?

- Jag visste ingenting! Vi kollade lite snabbt på hemsidan innan vi skulle komma hit.

Vad tar du med dig från den här dagen?

- Jag blev mycket inspirerad av berättelsen om historien om RFSU! Det var inspirerande att höra om hur en persons arbete (Elise) kunde leda till den organisation som RFSU är idag och att synen på sexualundervisning i Sverige har påverkats så mycket av henne. Jag tar också med mig hur RFSU arbetar och utgår ifrån ett lust-perspektiv. Jag arbetar på ett hbtq-center i kina och där är det mycket fokus på att skydda och varna besökarna.

Tack till alla som kom på vår sexualpolitisk författarkväll på Folkets hus!

Under kvällen fick vi lyssna på när vår förbundsordförande Hans Linde samtalade med Anna Bengtsdotter och Inti Chavez Perez och deras böcker. Vi var även bland de första som fick se Inti Chavez nya bok om sex och relationer för nyanlända ungdomar och det blev så klart boksignering.

Om du missade kvällen så kommer vi inom kort lägga ut inspelningen från båda samtalen på hemsidan.

Kalendarie oktober

* 6/10 Sista anmälningsdagen till nybörjarkursen i Shibari (kursen startar 16/10)

* 21/10 Utbildning för "Lättare Svenska-informatörer" för att undervisa på hvb-hem (hem för vård eller boende)

* 21-21/10 Medlemskonferens i Stockholm

Mer från Nyhetsbrev

 

Nyhetsbrev December 2017

Läs senaste nyhetsbrevet här.

 

Nyhetsbrev November 2017

Läs nyhetsbrevet här.

 

Nyhetsbrev Oktober 2017

Läs nyhetsbrevet här.

 

Nyhetsbrev September 2017

Läs nyhetsbrevet här.

Hitta rätt