Nyhetsbrev September 2017

Publicerad 2017-09-26 | Uppdaterad 2017-11-02

Hej! Nu är vi igång efter sommaren och redo för att fortsätta jobba för att sprida kunskap om sexualitet och sexualpolitiska frågor! Det kommer hända en massa spännande saker under hösten och du kommer få kontinuerliga uppdateringar om allt i nyhetsbrev och på vår sida på Facebook.

Vi finns nu på Instagram!

På vårt konto kommer du få ta del av allt som RFSU Göteborg arbetar med och tycker är viktigt. Det kommer framförallt användas till att förmedla RFSUs kunskap inom sexualupplysning på olika sätt. Till exempel genom tema-veckor och uppmärksamma viktiga sexualpolitisk händelser. Vi testar helt enkelt ett nytt grepp på hur en kan arbeta med sociala medier och sexualupplysning. Häng gärna på och följ oss på RFSU Göteborg och lär dig allt om sexualitet som du inte ens visste att du ville veta!

Om du har en idé om vad vi skulle kunna skriva om/uppmärksamma eller kanske till och med vill vara med i arbetet med att ta fram teman eller händelser till Instagram får du gärna höra av dig till Madde på madde.lundin@rfsu.se.

PÅ GÅNG!

Boka in den 29e september i kalendern för då blir det sexualpolitisk kväll med samtal kring två av de mest aktuella och heta ämnena just nu- Rätten till abort och sexualupplysning på lättare svenska!

I samband med internationella aborträttsdagen 28 september och bokmässan arrangerar vi en sexualpolitisk kväll på Folketshus. Vår förbundsordförande Hans Linde kommer samtala med författarna Anna Bengtsdotter och Inti Chavez Perez om deras nya böcker. Missa inte möjligheten att få mer kunskap om dessa ämnen och inte minst att få möjligheten att träffa fler sexualpolitiska intresserade i Göteborg under lite mer avslappnande former!

Om böckerna

Det är tyst om den personliga erfarenheten av att avbryta en graviditet genom abort. Detta trots att svensk abortlag är äldre än 40 år. Osynliggörandet och tystnaden förstärker abort som tabubelagt och stigmatiserar personer som gör dem. “100 om dagen” är ett försök att bryta tystnaden.

Anna Bengtsdotter, författare och journalist, har intervjuat personer om sina erfarenheter av beslutet att avsluta en oönskad graviditet genom abort. Hur resonerar den som genomgår en abort om sina känslor utifrån samhällets syn och förhållningssätt?

Hur flörtar man sjyst? Hur blir man ihop? Vad är mens?

I den här boken ställer ungdomar frågor och berättar själva om sina liv. Här kan du läsa om hur kroppen fungerar och om relationer. Boken är skriven särskilt för dig som är ny i Sverige.

Inti Chavez Perez är sexualupplysare. Till den här boken har han intervjuat hundratals ungdomar, nyanlända, invandrare och infödda svenskar. Boken kommer ut i en svenskpråkig version och i en version på arabiska

Praktisk information

Tid: Insläpp kl 17.30. Första samtalet börjar kl 18.00. Kvällen avslutas ca 20.30.

Plats: "Trappan" Folkets hus (Järntorget)

Mat & dryck: De första 50 deltagarna kommer bjudas på en vegansk wrap och dryck. Det finns möjlighet att köpa lättare cafémat och alkoholhaltig dryck på plats.

Pris: Gratis inträde.

Hitta rätt