• 16okt

    Tid: Måndag den 16 oktober kl 18:00-21:00

    Plats: Centrala Göteborg

    Arrangör: RFSU Göteborg

    Medarrangör: Shibari Göteborg

    Övrigt: 5 tillfällen med start 16/10

Shibari - nybörjarkurs

Shibari (縛り) betyder 'att knyta' eller 'att binda' och är en japansk repkonst som härrör från Hojo-jutsu, en traditionell kampsport där rep används för att begränsa motståndarens rörlighet. I dåtidens Japan användes detta av både samurajer och poliser för att attackera, försvara eller som ett verktyg för att transportera fångar. Idag finns det flera inriktningar och sätt att utöva Shibari på. Den vi kommer utgå ifrån är den nordiska stilen som är en blandning av improvisation och traditionella mönster.

Länk till evenemanget på Facebook

~Hur kommer det gå till?~

Kursen är i första hand för dig som är helt ny på Shibari och vill veta mer om vad det kan innebära. Under kursen kommer vi gå igenom grunderna och du kommer lära dig att knyta och bli knuten på. 

~Vem kan delta?~ 
Du behöver inte ha en särskild fysik, ålder eller erfarenhet för att delta. Dock behöver du vara över 18 år och lokalen är tyvärr inte tillgänglig för rullstol i denna kursomgång. 

Vi ser gärna att ni söker i par då vi kommer repa två och två. Ni behöver inte vara ett romantiskt par utan två vänner fungerar lika bra! Vi kommer ha några platser för singlar men då måste du vara beredd på att para ihop dig med någon som du kanske inte känner sen tidigare. 

Kursen är gratis men du behöver vara medlem i RFSU för att kunna delta. Du kan bli medlem på plats eller gå in på www.rfsu.se. 

~När är det?~ 
Vi träffas fem måndagar mellan kl 18.00- 21.00. 
Datum är: 16/10, 23/10, 30/10, 6/11 samt 13/11. 

~Vad behöver jag?~ 
Har du egna rep ta gärna med dem, annars finns det rep på plats.

Klädseln är helt valfri men med minst underkläder på. Undvik dock BH med bygel då det kan göra ont eller kännas obehagligt om repen trycker mot dem. Lämpliga kläder att repa i är sådana som sitter bekvämt och som tillåter dig att vara rörlig. Tänk yoga eller träningskläder och att du ska kunna röra dig obehindrat i dem och känna dig bekväm. 

~Vart ses vi?~ 
Kursen kommer genomföras i en lokal centralt i Göteborg. Mer information om lokalen får du när du blir antagen till kursen. Lokalen är inte tillgänglig för rullstol i denna kursomgång. 

~Hur anmäler jag mig?~
Anmäl dig senast den 6 oktober på denna länk: https://goo.gl/forms/yZPnU9shv3QqN9rI3

~Om jag vill veta mer?~ 
För mer information om kursen maila till shibari.goteborg@gmail.com

~Foto av Henrik Bengtsson www.imaginara.se~

RFSU Göteborgs kalendarium

 

Hitta rätt