Utbildningar för medlemmar

Publicerad 2009-12-12 | Uppdaterad 2018-02-08

Som medlem i RFSU Göteborg är du välkommen att gå våra utbildningar. Under utbildningarna får du lära dig en massa spännande saker om sex, sexualupplysning och sexualpolitik. Du får också chans att diskutera och reflektera kring våra frågor och lära dig mer om RFSU.

Bild på ett antal personer som sitter och lyssnar på en föreläsare.

Vad vill vi förmedla?

RFSU Göteborg strävar efter att låta ett sexualpositivt och normkritiskt perspektiv genomsyra hela utbildningsverksamheten. Att ha ett sexualpositivt perspektiv innebär att ha ett lustfyllt, bejakande och öppet förhållningssätt till sexualitet och samlevnad. Våra utbildningar utgår från RFSU:s tre friheter som står för en sådan bejakande syn på sexualitet: frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta.

Våra utbildningar

RFSU Göteborg har i huvudsak två utbildningar som erbjuds våra medlemmar, bägge är gratis och riktar sig till medlemmar i RFSU Göteborg.

Grundutbildning - sex och samhälle (före detta medlemsutbildningen) är perfekt för dig som är ny medlem eller nyfiken på RFSU. Du diskuterar, reflekterar och lär dig om sexualpolitisk historia, aktuella sexualpolitiska frågor, RFSU som organisation med mera. Utbildningen kräver inga förkunskaper. Den ges vanligen över en helg och hålls i regel en gång per termin.

För att gå vår skolinformatörsutbildning behöver du ha som avsikt att jobba som skolinformatör efter utbildningen. Utbildningen ges vanligen en till två gånger per år, är ca 45 timmar lång och ligger ofta både under helg- och dagtid vardagar.

Läs mer om våra utbildningar genom att klicka på länkarna nedan.

Grundutbildning - sex och samhälle

Vad sägs om en hel helg där du diskuterar och lär dig mer om RFSU, sexualpolitiska frågor och sexualpolitisk historia? Grundutbildning - sex och...

Läs mer
 
 

Skolinformatörsutbildning

Skolinformatörsutbildningen ger dig kunskaper för att kunna informera om och leda samtal kring sex och samlevnad i grupper med unga. Utbildningen...

 

Vad vi vill förmedla

RFSU Göteborg strävar efter att låta ett sexualpositivt och normkritiskt perspektiv genomsyra hela utbildningsverksamheten.

Bli medlem!

För att bli medlem i RFSU Göteborg behöver du bara klicka på länken och fylla i anmälan. Glöm inte att ange  Göteborg som din lokalförening. 

Behöver du testa dig?

Hitta rätt