Grundutbildning: Sex och samhälle

Publicerad 2014-10-22 | Uppdaterad 2014-10-22

Kommentera | 0 kommentarer
bild på RFSU:s broschyrer som hänger i luften

Vad sägs om en hel helg där du diskuterar och lär dig mer om RFSU, sexualpolitiska frågor och sexualpolitisk historia? Grundutbildning - sex och samhälle (före detta medlemsutbildningen) riktar sig till dig som är medlem i RFSU Halland och är särskilt värdefull för dig som är ny medlem och/eller funderar på att bli aktiv.

På vår grundutbildning får du lära dig mer om RFSU:s och Sveriges sexualpolitiska historia, och om hur organisationen verkar, både internationellt och nationellt. Vi diskuterar allt från centrala frågeställningar i RFSU:s arbete till hur du kan engagera dig i lokalföreningen. Vi pratar också om normer i förhållande till exempelvis kön och sexualitet och strävar efter att låta ett sexualpositivt och normkritiskt perspektiv genomsyra utbildningen. Att ha ett sexualpositivt perspektiv innebär att ha ett lustfyllt, bejakande och öppet förhållningssätt till sexualitet och samlevnad.

Grundutbildning sex och samhälle utgår från RFSU:s tre friheter som står för en sådan bejakande syn på sexualitet: frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta. Det enda som krävs för att få gå grundutbildningen är att du är medlem i RFSU Halland.

Grundutbildning - sex och samhälle ges över en helg och RFSU Halland vill anordna utbildningen en gång om året. Utbildningen är gratis och kursmaterial samt mat och fika ingår. Inga förkunskaper behövs, det enda som krävs är ett medlemskap i RFSU Halland samt en nyfikenhet på vad RFSU är och vad en som medlem kan göra inom RFSU.

Håll utkik i kalendariet och på Facebook när nästa tillfälle är!

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från RFSU Halland

Aktivera dig!

Manifestation på World Aids Day, Studiecirkel om mödradödlighet? Insamling i samband med musikhjälpen? Har du idéer eller vill hjälpa till vid våra aktiviteter?

Läs mer
 

Kontakta oss!

För att komma i kontakt med RFSU Halland maila:

halland@rfsu.se


Ordförande: Charlotte Drugge

Vice ordförande: Carina Edhager

Sekreterare: Susanne Sela

Kassör: Linda Bjerman

Ledamot: Amanda Johansson

Ledamot: Lisa Perby

Ledamot: Isabelle Svensson

Suppleant: Emil Bris

 

Valberedning: Nejla Arica

 

För att komma i kontakt med personerna i styrelsen använd mallen förnamn.efternamn@rfsu.se

 

Följ oss på Facebook!

Hitta rätt