Rådgivning

Publicerad 2009-12-13 | Uppdaterad 2014-08-15

Kommentera | 2 kommentarer
Bild på en person som ringer.

Rådgiving per telefon

Här kan du ställa frågor kring sexualitet, samlevnad och säkrare sex. Linjen är öppen för samtal helgfria måndagar mellan klockan 13 – 15 och du ringer på 040-30 56 00. Vi som arbetar med telefonrådgivningen är socionomer med sexologisk kompetens.

Rådgivning via e-post

RFSU driver en frågelåda, som erbjuder korttidsrådgivning och vänder sig till dig som har personliga frågor. Du kan vara anonym och får alltid ett personligt svar av en sjuksköterska, barnmorska, socionom, kurator, psykoterapeut eller en sexualupplysare. Du kan välja mellan att skicka en fråga eller läsa någon av de redan besvarade frågorna. Kanske har någon annan undrat samma sak som du gör? Frågelådan hittar du under avdelningen för Sex och relationer.

Vill du hellre maila direkt till oss i Malmö kan du ställa din fråga till oss via radgivning.malmo@rfsu.se. Vi som arbetar med mailrådgivningen i Malmö är socionomer med sexologisk kompetens.

 

Psykoterapi – Sexualterapeutiska Mottagningen i Skåne

Gunnel Brander, leg. psykolog/psykoterapeut, erbjuder sexualrådgivning och sexologiskt orienterad psykoterapi för par och enskilda kring sexualitet och sexuella problem. Mottagningen sker i samarbete med RFSL Rådgivningen Skånes socionom Thomas Wilkens-Johansson. Information och tidsbeställning via www.sexualterapiskane.se.

 

Vi besöker er

Vi har även möjlighet att besöka grupper eller individer. Det kan exempelvis vara personer på behandlingshem eller personer med funktionsnedsättningar. Kontakta oss för mer information.

Kommentarer

Visar alla 2.  Per sida 

Oskyddat sex
Med oskyddat sex menas följande:
Med oskyddat sex menas att man utsatt sig för en risk att få könssjukdomar. Könssjukdomar kan överföras om en slemhinna eller en smittbärande kroppsvätska (sperma, blod, slidsekret, lubrikation eller försats) kommer i kontakt med en slemhinna. Slemhinnor finns till exempel på penis, i slida, i ändtarm och i mun. Att använda kondom är ett bra sätt att skydda sig mot könssjukdomar .
Kondylom, herpes och syfilis kan även överföras om man gnider könen mot varandra.

Sagt av: Maria 2011-01-28 10:47:36

Mycoplasma genitalium
På er sida står det att Mycoplasma genitalium kan spridas av oskyddat sex. Vad menas då, kan man få det utan att ha samlag. Kan ma få det utan att veta om det? finns det en annan spridning av sjukdomen?

Sagt av: anton 2011-01-28 10:33:02

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Kompetenscenter Sexualitet

Fråga oss om sex
 

Vår rådgivningsverksamhet

Vi erbjuder samtal, rådgivning och handledning

Vi utbildar er
 

Utbildningar och föreläsningar

Vi erbjuder specialdesignade utbildningar kring sexualitet för yrkesverksamma och organisationer.

Vi pratar med de unga
 

Sexualundervisning

Vi tillhandahåller utbildningar och handledning till pedagoger och personalgrupper som möter elever, ungdomar och unga vuxna.

 

Rapporter

I vårt arbete producerar vi med jämna mellan rum rapporter på delar av verksamheten i Malmö. Här nedan finner du våra senaste alster.

Vill du ta del av våra rapporter & skrifter?

RFSU Malmös Kompetenscenter Sexualitet har producerat flera rapporter och skrifter. Klicka här så kommer du direkt till samlingen!

Hitta rätt