Sexualiteter i ett Öresundsperspektiv

Publicerad 2010-10-22 | Uppdaterad 2011-11-14

För alla oss som bor och lever i Skåne har Danmark alltid varit där för oss. Vare sig det handlat om shopping, kultur eller party och härliga möten finns Danmark där och väntar på oss.

Kommentera | 0 kommentarer

Underbar och förförisk – bara en dryg halvtimme bort från centrala Malmö till downtown Wonderful Copenhagen. Varje 20 minuter lockar oss ett tåg att hänga med över bron och upptäcka, undersöka och njuta. Flera som åker över passar på att njuta lite extra och ibland tar några med en del tråkiga erfarenheter hem. Med sex löper vi risken att få en infektion. Klamydia, gonorré, hiv och hepatiter är vanligare i storstaden Köpenhamn än i Skåne. Känsla och situation gör att vi ibland glömmer både kondom och säkrare sextipsen hemma.

RFSU Malmö och RFSL-rådgivningen Skåne genomför på uppdrag av Region Skåne och Malmö Stad en undersökning om risker för sexuell ohälsa bland boende i Skåne som har sex i Köpenhamn och övriga Själland. Resultatet, som kommer att presenteras under hösten 2011, kommer sedan komma att utgöra en grund för att bättre utforma förebyggande insatser.

Den 18e november 2011 presenteras studien under ett seminarium - läs mer i inbjudan nedanför!

Har du frågor om vårt projekt eller vårt arbete i övrigt kan du kontakta oss:
jack.lukkerz@rfsu.se, tel 040-30 57 00 samt skane@rfsl.se, 040-6119951. I projektet arbetar Emma Skarpås och Jack Lukkerz, RFSU Malmö samt Niklas Eriksson, RFSL Rådgivningen Skåne.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Kompetenscenter Sexualitet

Fråga oss om sex
 

Vår rådgivningsverksamhet

Vi erbjuder samtal, rådgivning och handledning

Vi utbildar er
 

Utbildningar och föreläsningar

Vi erbjuder specialdesignade utbildningar kring sexualitet för yrkesverksamma och organisationer.

Vi pratar med de unga
 

Sexualundervisning

Vi tillhandahåller utbildningar och handledning till pedagoger och personalgrupper som möter elever, ungdomar och unga vuxna.

 

Rapporter

I vårt arbete producerar vi med jämna mellan rum rapporter på delar av verksamheten i Malmö. Här nedan finner du våra senaste alster.

Vill du ta del av våra rapporter & skrifter?

RFSU Malmös Kompetenscenter Sexualitet har producerat flera rapporter och skrifter. Klicka här så kommer du direkt till samlingen!

Hitta rätt