Barnvagnsmarschen Linköping

Publicerad 2011-03-09 | Uppdaterad 2012-05-06

1000 kvinnor dör varje dag runt om i världen på grund av osäkra aborter och bristande mödravård. Detta tillåts pågå så länge politikerna prioriterar annat.

Unite For Women - Barnvagnsmarschen i Linköping

Internationella kvinnodagen, 8 mars 2011 och 2012

RFSU Linköping samlade engagerade vuxna och barn som ställde dig bakom RFSU:s krav på politikerna att jobba för att minska mödradödligheten.

Vi samlades utanför Östergötlands Museum där vi prydde kragarna med de viktiga budskapen; "Säkra och fria aborter till alla" och "Stoppa mödradödligheten" och klädde alla barnvagnar i häftiga regnskydd!

Tillsammans i ett långt led marscherade vi sedan ner via Stora Torget, där folk stannade upp och iakttog med intresserade blickar protesttåget av barnvagnar, för att slutligen anlända på Lilla Torget där det serverades kaffe med semla till alla värdefulla deltagare.

2011 höll dåvarande förbundsordförande Lena Lennerhed tal om hur mödravården skiljer sig mellan Sverige och fattiga och utsatta länder.
2012 höll pensionerade barnmorskan Christina Rogala tal med grund i sina erfarenheter av förlossningar och mödravård, både i Sverige men även utomlands.

Mödradödligheten, förr i tiden och även i nutid, är en stor faktor till att många kvinnor mister livet världen över och för att minska dödligheten krävs att den svenska regeringen lyssnar på och tar tag i RFSU:s krav.

Unite For Women - Barnvagnsmarschen i Linköping 8 mars 2011.

 

Unite For Women - Barnvagnsmarschen i Linköping 8 mars 2012.

Gilla oss på Facebook!

"Gilla" gärna vår fanpage på Facebook!

 

Mer från Projekt och aktiviteter

Bild på Anja Persson och Emma Nilsson på Liquid.
 

Liquid

RFSU Linköping öppnar dörrarna för Liquid, stadens första fritidshäng för hbtq-ungdomar. "Jag tror att det är viktigt med representation och att kunna vara en egen norm någonstans. Dessutom vet vi att det finns ett högt ohälsotal bland hbtq-ungdomar", säger projektledaren Anja Persson.

Unite For Women - Barnvagnsmarschen i Linköping
 

Barnvagnsmarschen Linköping

1000 kvinnor dör varje dag runt om i världen på grund av osäkra aborter och bristande mödravård. Detta tillåts pågå så länge politikerna prioriterar annat.

Lustens Hjältar
 

Lustens Hjältar

Lustens Hjältar snackar sex och samlevnad i East FM:s morgonprogram Sunrise måndagar ojämna veckor. Varje program har ett visst tema med allt från relationer till hur du bäst tar hand om ditt kön.

Ett utställningsbord under Sexdagarna.
 

Sexdagarna i Linköping

Sexdagarna genomfördes för första gången under våren 2004 i Stockholm och för första gången i Linköping på Linköpings Universitet 4-5 november 2009.

Papperslapp som dirigerar till Muff- och Kukverkstaden.

Tidigare aktiviteter

Genom årens lopp har vi i RFSU Linköping hunnit delta på många evenemang, föreläst, utbildat och anordnat spännande händelser.

Här hittar du några av dem!
 

Kontakt & Nyhetsbrev

E-post
Allmänna frågor: ostergotland@rfsu.se

Du kan även maila direkt till någon i styrelsen.

Meddela oss din e-postadress om du vill ta del av vårt lustfyllda nyhetsbrev!

 

Östergötlands Kalendarium

  Bli medlem

  Sex är politik och du kan göra skillnad!
  Bli medlem i RFSU Östergötland!

   

  Du kan vara aktiv och hjälpa oss informera Östergötland eller så kan du välja att endast stödja vår verksamhet genom ett medlemskap i RFSU Östergötland.

  Hitta rätt