Tidigare aktiviteter

Publicerad 2011-03-01 | Uppdaterad 2011-05-19

Genom årens lopp har vi i RFSU Linköping hunnit delta på många evenemang, föreläst, utbildat och anordnat spännande händelser. Här följer ett axplock av allt vi gjort sen starten 2004.

Papperslapp som dirigerar till Muff- och Kukverkstaden.

Film, fika och diskussion

Under hösten 2008 och våren 2009 bjöd RFSU Linköping in till filmvisning på Elsas Hus i Linköping. Det visades 7 filmer under 7 månader med fika och efterföljande diskussion – för 50 kronor!

Exempel på fllmer som vi visade

 • Hedwig and the Angry Inch, om Hansel som träffar en amerikansk soldat och blir Hedwig.
 • Shortbus en film om sex, sexualitet, sexuella fantasier och alla problem som sex kan ge.
 • Ma Vie En Rose – Mitt liv i rosa, om pojken Ludovic som längtar till den dagen han blir kvinna.
 • Bent, om Berlin vid andra världskrigets början. Judehat och patriotism lämnas utanför när vi kliver in i gayvärld där horor och SS-officerer blandas fritt.

RFSU Linköping på musikfestivalen VRÅL

Juni 2008 arrangerades musikfestivalen VRÅL i Norrköping. RFSU Linköping var där och kampanjade! Vi hade ett tält tillsammans med RFSL, där vi hade information om STI, fittfakta och kukkunskap, och massor av kondomer och glidmedel som besökarna kunde ta. En liten men lyckad kampanj!

Peking Pride

Peking Pride är Norrköpings första pridefestival. RFSU Linköping var där under hela lördagen.

Föreläsningsserie hösten 2007

Pojkar och sex – en nyanserad bild

Pojkar är mer sexuellt aktiva än flickor, pojkar vill ta för sig mer, pojkar behöver läsa porr… Är detta rättvisande bilder? Stefan Laack diskuterar kring den ”manliga sexualiteten”.

Sexuell läggning ur ett folkhälsoperspektiv

Forskningen visar att sexuell läggning, idag och i vår kultur, är en bestämmelsefaktor för hälsa. Varför är det så? Och vad kan vi göra? Jonas Tillberg är folkhälsovetare och visade att folkhälsa och rättighetsarbete i allra högsta grad hänger ihop när det gäller sexualitet!

Att växa upp med homosexuella föräldrar

Mer än 40 000 barn lever idag med homosexuella föräldrar. Hur är det att växa upp med föräldrar av samma kön? Behövs det både en mamma och pappa? Blir man själv homosexuell? Blir man mobbad? Jesper Svensson berättade utifrån sin egen uppväxt med två mammor.

Abort förr och nu

Hur vanliga och farliga var de illegala aborterna i Sverige? Vilka kämpade för kvinnans rätt till abort? Har vi uppnått allt vi vill i Sverige, eller bör vi gå vidare med abortfrågan?

Är jag normal?

Till RFSU:s frågelåda på nätet kommer årligen över 5000 brev från människor som frågar om sexualitet. Maria Bergström berättade om arbetet med frågelådan, vad de flesta frågar om, samt hur frågorna har förändrats över tiden.

Polyrelationer. Vem ska bestämma vilka du får leva med?

Ett föredrag om polyrelationer – att älska eller ha sexuella relationer med fler personer samtidigt – och hur det kolliderar med samhällets ideal om tvåsamhet. Om hur det är att leva i en polyrelation och hur det personliga blir politiskt.

Mer från Projekt och aktiviteter

Bild på Anja Persson och Emma Nilsson på Liquid.
 

Liquid

RFSU Linköping öppnar dörrarna för Liquid, stadens första fritidshäng för hbtq-ungdomar. "Jag tror att det är viktigt med representation och att kunna vara en egen norm någonstans. Dessutom vet vi att det finns ett högt ohälsotal bland hbtq-ungdomar", säger projektledaren Anja Persson.

Unite For Women - Barnvagnsmarschen i Linköping
 

Barnvagnsmarschen Linköping

1000 kvinnor dör varje dag runt om i världen på grund av osäkra aborter och bristande mödravård. Detta tillåts pågå så länge politikerna prioriterar annat.

Lustens Hjältar
 

Lustens Hjältar

Lustens Hjältar snackar sex och samlevnad i East FM:s morgonprogram Sunrise måndagar ojämna veckor. Varje program har ett visst tema med allt från relationer till hur du bäst tar hand om ditt kön.

Ett utställningsbord under Sexdagarna.
 

Sexdagarna i Linköping

Sexdagarna genomfördes för första gången under våren 2004 i Stockholm och för första gången i Linköping på Linköpings Universitet 4-5 november 2009.

Papperslapp som dirigerar till Muff- och Kukverkstaden.

Tidigare aktiviteter

Genom årens lopp har vi i RFSU Linköping hunnit delta på många evenemang, föreläst, utbildat och anordnat spännande händelser.

Här hittar du några av dem!
 

Kontakt & Nyhetsbrev

E-post
Allmänna frågor: ostergotland@rfsu.se

Du kan även maila direkt till någon i styrelsen.

Meddela oss din e-postadress om du vill ta del av vårt lustfyllda nyhetsbrev!


Besöksadress

(Endast bemannat vid aktiviteter)

Järnvägsgatan 10

582 22 Linköping


Post- och fakturaadress

RFSU Östergötland
c/o NBV Östergötland

Järnvägsgatan 10

582 22 Linköping

 

Östergötlands Kalendarium

  Bli medlem

  Sex är politik och du kan göra skillnad!
  Bli medlem i RFSU Östergötland!

   

  Du kan vara aktiv och hjälpa oss informera Östergötland eller så kan du välja att endast stödja vår verksamhet genom ett medlemskap i RFSU Östergötland.

  Hitta rätt