LiQuId - Linköping Queer Identity

Publicerad 2012-03-13 | Uppdaterad 2012-03-14

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på Anja Persson och Emma Nilsson på Liquid.

Linköpings bibliotek, skolor och fritidsgårdar är tapetserade med affischer. Hemsidan är färdig och online. På tisdag öppnar stadens första fritidshäng för hbtq-personer. Första kvällen kommer filmen “Fucking Åmål” att visas. Den som känner sig nervös för att komma kan ringa och bli uppmött av någon av volontärerna.

- Det finns alltid en risk att ingen kommer första gången. Vi kan behöva ge det lite tid, säger projektledaren Anja Persson.

Det var för ungefär ett år sedan som det välbesökta ungdomshuset Arbis tog kontakt med RFSU Linköping. De hade sett ett behov av en särskild ungdomsverksamhet för hbtq-personer. 

Anja Persson och verksamhetsutvecklaren Emma Nilsson anställdes vid årsskiftet och de har tillsammans jobbat fram vilka olika delar som är viktiga för ett bra fritidshäng. Ganska snart kom de fram till att mat är en av de delarna. Alla besökare kommer att bjudas på vegansk middag på Liquid.

- Vi tänkte att folk nog kommer att vilja vara här hela kvällen utan att gå hem emellan. Klass och ekonomiska förutsättningar ska inte hindra ungdomarna från att vara mätta när de är på Liquid, säger Anja Persson.

Varför behöver hbtq-personer ett eget häng tror du?

- Heteronormen är så stark och den styr vem man förväntas bli kär i och kåt på. Särskilt bland unga. Det finns ofta starka grupperingar och kan vara svårt att vara öppen med sin sexualitet. Liquid ska vara en trygg mötesplats där det inte är svårt att vara den en är. Jag tror att det är viktigt med representation och att kunna vara en egen norm någonstans. Dessutom vet vi att det finns ett högt ohälsotal bland hbtq-ungdomar, säger Anja Persson.

Om Liquid

Målgruppen är ungdomar mellan 12-19 år som vill hänga, pyssla och fika med andra hbtq-ungdomar. Liquid är öppet på torsdagar mellan kl. 14.00 – 20.00. I Ungdomshuset Arbis finns både teaterlokal, dansstudio och musikstudio som Liquid kan använda.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Projekt och aktiviteter

Bild på Anja Persson och Emma Nilsson på Liquid.
 

Liquid

RFSU Linköping öppnar dörrarna för Liquid, stadens första fritidshäng för hbtq-ungdomar. "Jag tror att det är viktigt med representation och att kunna vara en egen norm någonstans. Dessutom vet vi att det finns ett högt ohälsotal bland hbtq-ungdomar", säger projektledaren Anja Persson.

Unite For Women - Barnvagnsmarschen i Linköping
 

Barnvagnsmarschen Linköping

1000 kvinnor dör varje dag runt om i världen på grund av osäkra aborter och bristande mödravård. Detta tillåts pågå så länge politikerna prioriterar annat.

Lustens Hjältar
 

Lustens Hjältar

Lustens Hjältar snackar sex och samlevnad i East FM:s morgonprogram Sunrise måndagar ojämna veckor. Varje program har ett visst tema med allt från relationer till hur du bäst tar hand om ditt kön.

Ett utställningsbord under Sexdagarna.
 

Sexdagarna i Linköping

Sexdagarna genomfördes för första gången under våren 2004 i Stockholm och för första gången i Linköping på Linköpings Universitet 4-5 november 2009.

Papperslapp som dirigerar till Muff- och Kukverkstaden.

Tidigare aktiviteter

Genom årens lopp har vi i RFSU Linköping hunnit delta på många evenemang, föreläst, utbildat och anordnat spännande händelser.

Här hittar du några av dem!
 

Kontakt & Nyhetsbrev

E-post
Allmänna frågor: ostergotland@rfsu.se

Du kan även maila direkt till någon i styrelsen.

Meddela oss din e-postadress om du vill ta del av vårt lustfyllda nyhetsbrev!

 

Östergötlands Kalendarium

  Bli medlem

  Sex är politik och du kan göra skillnad!
  Bli medlem i RFSU Östergötland!

   

  Du kan vara aktiv och hjälpa oss informera Östergötland eller så kan du välja att endast stödja vår verksamhet genom ett medlemskap i RFSU Östergötland.

  Hitta rätt