• 8mar

  Tid: Lördag den 8 mars kl 12:00-12:30

  Plats: Norrmalmstorg

  Stad: Stockholm

  Arrangör: RFSU Stockholm

  Medarrangör: Barnmorskeupproret

  Övrigt: Ta gärna med en kudde!

Köa för förlossningsvården!

RFSU Stockholm gör en 8 mars-aktion tillsammans med Barnmorskeupproret. Kom och köa för mer resurser till förlossningsvården! Tillsammans skapar vi en 1 kilometer lång kö för säkra förlossningar!

Aktion: 1 kilometer kö för säkra förlossningar

Välkommen att köa tillsammans med RFSU Stockholm på Internationella kvinnodagen för trygga och säkra förlossningar för alla!

Barnmorskorna i Stockholm går på knäna. Förlossningsvården är under stor press och de tvingas arbeta långt över vad som är rimligt och utför dagliga hjälteinsatser för att garantera säkra, trygga förlossningar. RFSU Stockholm stöder Barnmorskornas kamp för bättre villkor och kräver en mer jämställd resursfördelning i landstinget. En trygg och säker förlossning och trygga arbetsvillkor bör vara en självklarhet, men är långt ifrån sanningen idag. I skrivande stund är Gävle närmaste lediga förlossningsplats för Stockholmskvinnor.

Den 8 mars vill RFSU Stockholm och Barnmorskeupproret påvisa den orimliga press som förlossningsvården står under idag och det hårda arbete som det innebär i dagsläget. 

Tillsammans skapar vi en 1 kilometer lång kö för säkra förlossningar! #jagköar också! 

Vart: Välkomna den 8 mars till Norrmalmstorg
När: Klockan 12-12.30
Vad och Hur:
• Kom till torget vid ovan nämnda tid och börja köa vid samlingsplatsen som kommer vara väl synlig på torget. 
• Sakta byggs vi på fler och fler tills vi förhoppningsvis ringlar runt Norrmalmstorg i en kilometer lång, stöttande och skanderande kö. 
• Ta med en kudde!!! För att visa sitt stöd behöver du varken vara gravid eller kunna bli det: alla kan vara med!!
• Ta med termos/ en vän / ett teatraliskt sinne om det lockar att simulera värkar eller andningsövningar för den som tycker det verkar roligt. 
• Lika välkommet är att du står rakt upp och ner, äter godiset som bjuds, kanske passar på att läsa morgontidningen, prata med grannen eller med mobilen. En väntande kö kan se ut på många sätt! 
• #jagköar! Uppmuntra vänner och använd gärna själva #jagköar på twitter, instagram och facebook och tagga @rfsusthlm / @barnmorskeupproret. Kanske @filipareinfeldt eller andra relevanta politiker om att även #jagköar för en bättre förlossningsvård för alla!
• Vi avslutar kön gemensamt 12.30 - hur kommer att vara märkbart.

För mer info se  Facebook eventet: https://www.facebook.com/events/461458653983228/

/RFSU Stockholm

P.S Stöd vår kamp genom att bli medlem i RFSU Stockholm. Ju fler vi är, desto starkare röst har vi! www.rfsu.se/medlem D.S

Hitta rätt