• 13jun

    Tid: Tisdag den 13 juni kl 17:00-20:00

    Plats: Bilda, våning 4 på Hangövägen 18

    Stad: Stockholm

    Arrangör: RFSU Stockholm

Medlemskväll 13 juni: Porr med Suzann Larsdotter

Kan porr vara feministisk? Blir porren "värre och värre"? Kan en bli porrskadad? Och vad tycker egentligen RFSU? Vi bjuder in Suzann Larsdotter för att fördjupa oss i den omdebatterade porren. Kom och lyssna, fika och för fram din åsikt kring hur RFSU Stockholm borde arbeta med frågan!

Porr är ett ämne under ständig diskussion, men sällan har det debatterats lika flitigt som under det senaste året. Ämnet väcker starka känslor och debattens olika sidor står i många fall långt ifrån varandra. Detsamma gäller inom RFSU där porr är en av våra svåraste frågor som skapar mycket diskussion bland medlemmar. 

Men vad är porr egentligen? Vad tycker RFSU och hur borde vi jobba med frågan?
Suzann Larsdotter, sexolog och sakkunnig inom sexualupplysning på RFSU, föreläser och leder ett samtal om porr. Hon kommer bland annat att prata om vad forskningen säger, vad unga tycker och hur de påverkas, porren genom historien och hur porr och feminism kan höra ihop. 

Efter samtalet kommer det att ges utrymme för diskussion om porr och hur vi i RFSU Stockholm ska arbeta med frågan. Det kommer att finnas personer från både kansli och styrelse på plats för att diskutera. Förutom att lära dig massor av intressanta saker så har du alltså chansen att dela med dig av din åsikt och påverka vårt arbete! 

Schema för kvällen:
17:00-17:30 Välkomstmingel och fika
17:30-19:00 Samtal om porr med Suzann Larsdotter
19:00-20:00 Tyck till om RFSU Stockholm och porr

Hinner du inte till 17.30 är det helt okej att komma till 19 för att ha möjlighet att diskutera och föra fram din åsikt.

Plats:
Bildas lokaler, våning 4 på Hangövägen 18, Stockholm

Tillgänglighet:
Lokalen har plats för rullstol och permobil, det finns en anpassad toalett och trösklarna är låga. Hiss finns i entrén, bakom trappan. Hör av dig om du har övriga frågor om tillgänglighet, vill veta mått eller dylikt.

Vi bjuder på mackor, frukt och kaffe/te. 

Anmäl dig senast den 11:e juni till stockholm@rfsu.se.
Det finns begränsat med platser i lokalen så först till kvarn gäller.

Kvällen är öppen för alla medlemmar. Läs här om hur du blir medlem.

Missa inte terminens sista medlemskväll!

Kan du inte närvara? Förtrösta inte! Suzanne har tillsammans med Pelle Ullholm spelat in en kortversion av föreläsningen, se den nedan eller på Youtube.

Hitta rätt