Nyhetsbrev 2/2013

Publicerad 2013-04-29 | Uppdaterad 2013-04-29

Våren har äntligen gjort sitt intåg även i Stockholm och med den kommer vårkänslor i såväl knopp som kropp – och självklart en hel del aktivitet i RFSU Stockholm också!

I dagarna går ansökningstiden ut för den som vill engagera sig i bland annat det här nyhetsbrevet, genom att ingå i det nystartade kommunikationsutskottet. Men misströsta inte om kommunikation inte är din grej, det finns mycket annat att engagera dig i också! Bland annat har vår nya aktivistgrupp för sex och föräldraskap kommit igång och vi söker också dig som är intresserad av polyfrågor för att nystarta vår aktivitetsgrupp om dessa frågor. Dessutom har vi flera andra aktivitetsgrupper igång som du kan engagera dig i.

Kansliet har fått en del nya människor och snart har vi vår nya föreningssekreterare på plats. Styrelsen har fått nytillskott av många drivna, engagerade och energiska människor. Kort sagt händer det massor i föreningen. Visst låter det som något du också vill vara en del av?

Per Pettersson
Kommunikationsansvarig i styrelsen, RFSU Stockholm

Häng med på ett sexualpolitiskt festår

”Han som kommer med böcker till mig är verkligen sexig. Det trodde ni inte, att den här gamla tanten kunde känna så fortfarande!”

Läs mer
 
Under ytan visas nu på Hallwylska museet. Fotograf: Jens Mohr
 

Vill man vara fin får man lida pin

Fram till 25 augusti pågår utställningen ”Under ytan… om det onämnbara vid sekelskiftet 1900”. Här behandlas de intima sfärerna och det finns många exempel på underkläder, främst för kvinnor, som formar kroppen och visar verkligheten bakom uttrycket ”vill man vara fin får man lida pin”.

 

Ny aktivistgrupp: sex & föräldraskap

Vi är aktivitetsgruppen "Sex & Föräldraskap" och nu drar vi igång vår första grupp!

 

RFSU Stockholm sprider information och kunskap om romsk kultur

Sexuella rättigheter och jämställdhet når inte alltid ut till gruppen unga romer samtidigt som okunskapen om romsk kultur är stor hos människor i Sverige. Nu satsar RFSU Stockholms internationella grupp på att sprida information och kunskap om romsk kultur.

 

När riktiga författare skriver om sex

Gilla böcker har fått tio yngre svenska författare att skriva varsin novell som har en yngre läsekrets som målgrupp och där en uppenbar avsikt, må det sedan huvudavsikt eller biavsikt, är att läsaren ska bli kåt.

 

Intresserad av polyfrågor?

Är du intresserad av polyfrågorna och vill vara med och starta igång verksamheten i polygruppen igen?

 

Om sex, kärlek och makt i paradiset

Kulturgruppen har träffats på Zita för att se Paradis: Kärlek som är den första delen i Ulrich Seidls Paradistrilogi. I filmen leder ensamhet och fattigdom till ömsesidigt utnyttjande mot en till synes paradisisk bakgrund av palmer, hav och vita stränder.

Ordföranden har ordet

 

Prenumerera på RFSU Stockholms nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och du får RFSU Stockholms nyhetsbrev direkt i din inbox. Prenumerationen är kostnadsfri och du kan när som helst välja att avsluta den.

 

Hitta rätt