Årets eldsjälspokal till Edward Summanen och Lina Kurttila

Publicerad 2013-02-16 | Uppdaterad 2013-02-16

Kommentera | 0 kommentarer

RFSU Stockholms eldsjälspokal går 2013 till Edward Summanen och Lina Kurttila för deras förtjänstfulla insatser för att förbättra tillgängligheten på idrottsföreningen Friskis & Svettis Stockholms anläggningar för transpersoner, och andra som av olika skäl inte vill eller kan byta om och duscha tillsammans med andra. Eldsjälspokalen är RFSU Stockholms utmärkelse för sexualpolitiska pionjärer och uppmärksammar människor som arbetar för att riva upp begränsande normer samt skapa en friare och roligare inställning till sexualitet.

Till Friskis och Svettis Stockholms årsmöte skrev Edward Summanen en motion som sedan Lina Kurttila presenterade på årsmötet. I motionen föreslogs flera konkreta förslag på hur träningsanläggningar kan anpassas så att transpersoner inte riskera att ofrivilligt ”komma ut” som trans i omklädningsrummet. Arbetet har resulterat i att flera av Friskis & Svettis anläggningar i Stockholm nu erbjuder duschbås med duschdraperier samt att man med skyltar tydliggör att de som har behov av att duscha eller byta om ostört är välkomna att använda de enskilda duschar som finns på vissa funkistoaletter.

Motiveringen lyder:
“Genom lokalt påverkansarbete har de bidragit till ökad synlighet samt större möjlighet till ett aktivt liv och en bättre hälsa för transpersoner i Stockholm. Edward Summanen och Lina Kurttila har vågat ta debatten och försvarat ståndpunkten att möjligheten att ta hand om sin egen kropp är en rättighet för alla. De har genom detta visat prov på stort civilkurage och tagit ett beundransvärt ansvar i kampen för allas rätt att vara, välja och njuta!”

Prisutdelningen sker cirka 14.00, i dag lördag den 16 februari under RFSU Stockholms årsmöte, i RFSU-klinikens lokaler, på plan 7 i Söderhallarna, vid Medborgarplatsen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Bli medlem

 

Medlemmar håller om varandra

RFSU Stockholm kämpar för allas rätt till sin egen kropp och sexualitet. Bli medlem - stöd vårt arbete!

RFSU Stockholms kalendarium

  • 2019-04-11
    tom

Kontakta RFSU Stockholm

RFSU Stockholm arbetar inte med rådgivning och testning,  kontakta istället RFSU-kliniken på Medborgarplatsen: 08-692 07 84.

 

Öppettider RFSU Stockholm
Vardagar, måndag till fredag 9 – 17.

 

E-post
stockholm@rfsu.se eller fornamn.efternamn@rfsu.se

 

Facebook
facebook.com/RFSUSthlm

 

Telefon

Kansli: 08-692 07 07
Bokning och frågor om vår skolinformation:  08-692 07 60
Programansvarig för skolinformationsverksamheten:
08-692 07 56

Medlemsfrågor: 072-307 46 37
Colour of Love: 08-692 07 09

Verksamhetschef: 08-692 07 08


 

Adress
RFSU Stockholm
Alsnögatan 7
116 41 Stockholm

 

Press
För pressfrågor kring RFSU Stockholms arbete kontakta vår ordförande Balder Navier Sarmentero på mail: balder.sarmentero@rfsu.se

Kansliet
Läs om vilka som jobbar på kansliet.

 

Vår styrelse
E-post: stockholm@rfsu.se
Läs om styrelsen.

Hitta rätt