Eldsjälspokalen till Kriminalvården!

Publicerad 2017-03-03 | Uppdaterad 2017-03-03

Kriminalvården, eller närmare bestämt ungdomsavdelningen plan 8 på häktet i Sollentuna, tilldelas RFSU Stockholms Eldsjälspokal för sitt arbete med sexualupplysning för unga som sitter frihetsberövade.

Kommentera | 0 kommentarer

Personalen på avdelningen har tagit frågor om sexualitet och normer på allvar och har under året gjort ett beaktansvärt arbete med att introducera samtal om detta i de intagnas vardag. Bland annat har sexualupplysare från RFSU bjudits in och pratat med de intagna om sex, relationer, normer och maskulinitet.

- Priset är en oerhört viktigt, dels som uppskattning på det goda arbete personalen utför men också att visa omvärlden att vi försöker motivera våra klienter/intagna till att göra goda val och att de också är viktiga samhällsmedborgare. Utöver det känns det faktum att vi arbetar med maskulinitetsnormer och dess koppling till kriminalitet oerhört viktig och bra att det uppmärksammas, säger Therese Eriksson, Kriminalvårdsinspektör för ungdomsavdelningen.

Från motiveringen går att läsa att Ungdomsavdelningen plan 8 under år 2016 har tagit sexualitetsrelaterade frågor på allvar. Genom att till exempel gå vidareutbildningar och anordna bokcirklar tillsammans med klienterna etablerar de sexualupplysningens plats på Häktet Sollentuna, en arena som traditionellt inte har arbetat med sexualupplysning. Med nytänkande och kreativa tillvägagångssätt utvecklar de arbetssätt för att beröra teman som maskulinitetsnormer och ömsesidighet.

- Det är fantastiskt att se ett sådant engagemang inom Kriminalvården och det känns jätteviktigt att uppmuntra den här typen av initiativ till sexualupplysning, hälsar Balder Navier Sarmentero, nyvald ordförande i RFSU Stockholm.

Eldsjälspokalen är RFSU Stockholms utmärkelse för sexualpolitiska pionjärer och uppmärksammar människor som arbetar för att riva upp begränsande normer samt skapa en friare och roligare inställning till sexualitet.

För intervjuer eller mer information kontakta:

Therese Eriksson, Kriminalvården
therese.eriksson@kriminalvarden.se        

Linus Lundby, föreningssekreterare RFSU Stockholm
linus.lundby@rfsu.se, 072-3074637                 

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Bli medlem

 

Medlemmar håller om varandra

RFSU Stockholm kämpar för allas rätt till sin egen kropp och sexualitet. Bli medlem - stöd vårt arbete!

RFSU Stockholms kalendarium

  • 2019-04-11
    tom

Kontakta RFSU Stockholm

RFSU Stockholm arbetar inte med rådgivning och testning,  kontakta istället RFSU-kliniken på Medborgarplatsen: 08-692 07 84.

 

Öppettider RFSU Stockholm
Vardagar, måndag till fredag 9 – 17.

 

E-post
stockholm@rfsu.se eller fornamn.efternamn@rfsu.se

 

Facebook
facebook.com/RFSUSthlm

 

Telefon

Kansli: 08-692 07 07
Bokning och frågor om vår skolinformation:  08-692 07 60
Programansvarig för skolinformationsverksamheten:
08-692 07 56

Medlemsfrågor: 072-307 46 37
Colour of Love: 08-692 07 09

Verksamhetschef: 08-692 07 08


 

Adress
RFSU Stockholm
Alsnögatan 7
116 41 Stockholm

 

Press
För pressfrågor kring RFSU Stockholms arbete kontakta vår ordförande Balder Navier Sarmentero på mail: balder.sarmentero@rfsu.se

Kansliet
Läs om vilka som jobbar på kansliet.

 

Vår styrelse
E-post: stockholm@rfsu.se
Läs om styrelsen.

Hitta rätt