Stockholm får sin första fittfestival

Publicerad 2014-02-22 | Uppdaterad 2014-02-27

Lördagen den 1 mars hålls Stockholms första fittfestival, arrangerad av RFSU Stockholm. Festivalen lyfter frågor som rör fittan i relation till sexualitet och njutning

Kommentera | 0 kommentarer

– Det finns ett behov av att prata mer om fittor, vi anordnar den här dagen för att fittan ska få ta plats i det offentliga rummet utan skam, säger Elin Högberg, projektledare för Vulvagruppen inom RFSU Stockholm.

Fittfestivalen innehåller seminarier, frågestund samt en utställning av muttgjutningar. Dessutom föreläser konstnären Ylva-Maria Thompson på temat Fittan i konsten. Det blir också mingel, uppträdanden och en öppen scen.

Det gemensamma temat för festivalen är att allt är kopplat till fittan. Det kan handla om anatomi, lust, njutning, smärttillstånd, mens och idéhistoriska perspektiv på sexualitet. Syftet är att lyfta fittrelaterade frågor på ett konkret sätt, där festivalen är en del i det.

– Genom att dela med oss av våra gemensamma kunskaper hoppas vi att alla som kommer på festivalen känner att de lärt sig något nytt när de går därifrån, säger Elin Högberg.

Genom anatomisk fittfakta och att diskutera fittan ur ett historiskt såväl som politiskt perspektiv vill RFSU Stockholms Vulvagrupp få fler att lära sig mer om fittan. Genom att prata om hur en fitta kan se ut och hur den kan fungera hoppas Vulvagruppen kunna bidra till en öppnare inställning och mer kunskap om fittan.

En del i det arbetet är till exempel att det inte alltid känns som att det finns ett självklart om ord för könet. För åtta år sedan togs ordet snippa, som RFSU var med och lanserade, in Svenska Akademins ordlista.

– Här vill vi istället ta tillbaka ordet fitta genom att använda det på ett positivt sätt. För att det inte ska vara ett nedsättande ord som sägs för att elak, eller ses som något fult eller äckligt.

Festivalen är gratis och öppen för alla intresserade, med eller utan fitta. Det finns inget krav på att vara medlem i RFSU. För den som vill kommer det finns möjlighet att bli medlem på plats och höra mer om RFSU Stockholms verksamhet.

Tid: Lördag den 1 mars kl 13:00-16:00
Plats: Årsta Folkets Hus, Årsta Torg.
Arrangör: RFSU Stockholm, Vulvagruppen
Kontaktuppgifter: Elin Högberg, projektledare Vulvagruppen, telefon 070-778 30 09

Till facebook-eventet för Fittfestivalen

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Bli medlem

 

Medlemmar håller om varandra

RFSU Stockholm kämpar för allas rätt till sin egen kropp och sexualitet. Bli medlem - stöd vårt arbete!

RFSU Stockholms kalendarium

Kontakta RFSU Stockholm

RFSU Stockholm arbetar inte med rådgivning och testning,  kontakta istället RFSU-kliniken på Medborgarplatsen: 08-692 07 84.

 

Öppettider RFSU Stockholm
Vardagar, måndag till fredag 9 – 17.

 

E-post
stockholm@rfsu.se eller fornamn.efternamn@rfsu.se

 

Facebook
facebook.com/RFSUSthlm

 

Telefon

Kansli: 08-692 07 07
Bokning och frågor om vår skolinformation:  08-692 07 60
Programansvarig för skolinformationsverksamheten:
08-692 07 56

Medlemsfrågor: 072-307 46 37
Colour of Love: 08-692 07 09

Verksamhetschef: 08-692 07 08


 

Adress
RFSU Stockholm
Alsnögatan 7
116 41 Stockholm

 

Press
För pressfrågor kring RFSU Stockholms arbete kontakta vår ordförande Balder Navier Sarmentero på mail: balder.sarmentero@rfsu.se

Kansliet
Läs om vilka som jobbar på kansliet.

 

Vår styrelse
E-post: stockholm@rfsu.se
Läs om styrelsen.

Hitta rätt