Sexualundervisning på lättare svenska - metodmaterial

Publicerad 2014-09-15 | Uppdaterad 2014-09-15

Sedan 2009 har RFSU arbetat med att utveckla metoder för sexualundervisning i grupper med unga och vuxna som håller på att lära sig svenska, framförallt inom sfi (svenska för invandrare) och språkintroduktion (introduktionsutbildning för nyanlända inom gymnasieskolan). Resultatet är metodmaterialet Sexualundervisning på lättare svenska.

Kommentera | 0 kommentarer

I Sexualundervisning på lättare svenska finns övningar, tips och vägledning för alla som vill arbeta med antidiskriminerande sexualundervisning. Materialet är det första i sitt slag då det tar upp allt från anatomi och könssjukdomar till normer, relationer och sexuella rättigheter med hjälp av lättillgängliga övningar med mycket bilder. Metodmaterialet består av två böcker: en metodbok och ett lektionsunderlag. I metodboken finns övningar, tips och vägledning för undervisningen. Lektionsunderlaget innehåller bilder och texter till övningarna i metodboken.

Materialet vänder sig framför allt till lärare inom sfi och språkintroduktion men kan med fördel användas även i andra klasser och sammanhang. Du kan läsa eller ladda ner materialet kostnadsfritt här.
Materialet kan också beställas här (Pris: 249 kr exkl. frakt).

Vi erbjuder även fortbildning i antidiskriminerande sexualundervisning till lärare och andra yrkesverksamma som möter unga som nyligen flyttat till Sverige. Kontakta oss gärna om du vill att vi kommer till din arbetsplats.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna!
E-post: noa.elstad@rfsu.se

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Lättare svenska

Sexualundervisning på lättare svenska - metodmaterial

Sedan 2009 har RFSU arbetat med att utveckla metoder för sexualundervisning i grupper med unga och vuxna som håller på att lära sig svenska,...

Läs mer
 

Hitta rätt