Engagera dig hos oss

Publicerad 2009-12-16 | Uppdaterad 2017-09-17

Att engagera sig i RFSU är både roligt och viktigt på samma gång! Efter ledorden allas frihet och rättighet att välja, vara och njuta arbetar vi med sexualupplysning, opinionsbildning och utbildning. Vi vill skapa en plattform för kunskapsutbyten och samtidigt vara en plats där våra medlemmar kan ha roligt och känna sig inkluderade. RFSU Uppsala är en medlemsstyrd organisation och det är genom våra medlemmars aktiva engagemang som vi kan genomföra projekt och nå ut till fler. Just DU är viktig!

Kommentera | 1 kommentar
Kom med och engagera dig!

 

Ett första steg- Medlemsträffar!

Ett första steg som gör det lättare att undersöka om ett engagemang i RFSU är något för dig, är att gå på en medlemsträff! Förra året anordnades ett flertal träffar, ofta i sammarbete med andra. Bl.a. workshops, kortfilmsvisning och föreläsningar. Årets träffar är under planering och det behövs feedback från er medlemmar om vad ni skulle vilja göra under medlemsträffarna. Vill du ordna ett pyssel med tema sex? Visa film, ha en samtalsgrupp eller kanske helt enkelt bara hänga och prata med andra medlemmar? The sky is the limit. Vad som helst är möjligt. Maila Uppsala@rfsu.se med dina idéer och håll ögonen öppna på facebook, medlemsmail och hemsidan för info om nästa träff.
Vill du bli Colour of Love-informatör?

Colour of Love är en säkrare sex-kampanj som låter utbildade informatörer besöka festivaler och andra events för att prata om sex, säkrare sex, njutning, kondomanvändning, könssjukdomar, anatomi och testning med deltagare på plats.
För att bli Colour of Love-informatör går du en heldagsutbildning som hålls på olika orter i landet. I Uppsala har vi en informatörsutbildning varje vårtermin. Efter utbildningen kan du vara med och kampanja i Uppsala men även informera på kampanjer i hela vårt avlånga land!
Intresserad av att bli informatör? Maila coluppsala@gmail.com
Här hittar du mer information om informatörsutbildningen och  om Colour of Love.

Just nu söker vi fler lokala kampanjledare till Colour of Love!

Kampanjerna i Uppsala samordnas av lokala kampanjledare och nu vill vi bli fler! Som lokal kampanjledare kan du bland annat vara med och besluta om var vi vill ha kampanjer, anordna informatörsträffar, samordna arbetet ute på kampanjer och peppa våra fina informatörer. Du jobbar tillsammans med de andra lokala kampanjledarna och har stor möjlighet att påverka hur Colour of Love utvecklas i Uppsala.
För att bli lokal kampanjledare bör du ha gått Colour of Loves informatörsutbildning, alternativt ha möjlighet att gå utbildningen i vår.
Intresserad av att bli lokal kampanjledare? Maila anna.due@rfsu.se

 

Vill du bli skolinformatör?

Är du intresserad av att bli informatör för RFSU? Vill du gå ut i gymnasie- eller högstadieskolor och prata om normer, kropp och sexualitet? Eller har du idéer om vad som kan utvecklas på området? Kontakta uppsala@rfsu.se eller skolinfo.uppsala@rfsu.se

 

Sexualpolitisk aktivistgrupp

Vill du vara med och påverka?  En sexualpolitisk aktivistgrupp har startats i RFSU Uppsala.
Har du frågor som du vill fördjupa dig i eller sprida till andra? Det kan handla om att bygga upp ett sexualpolitiskt nätverk med lokala politiker, arbeta för ett bättre utbud av subvetionerade P-piller eller sprida HBTQ-kunskap till vårdpersonal.
Alla idéer och förslag är välkomna.
Vid frågor kontakta johanna.ljunggren@rfsu.se För mer info om kommande träffar se kalendariet.

 

Medlemsträffsgrupp

Var med och starta upp en medlemsträffsgrupp! Det behövs alltid fler peppiga människor med bra idéer. Maila uppsala@rfsu.se med dina ideer. 

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

Jättebra hemsida
Jag har två söner som bor i Uppsala och jag har länkat er sida till dem.👍

Sagt av: Glenn 2016-03-05 07:56:02

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Kontakta oss

Vår lokal ligger på:

Västra Ågatan 16

753 09 Uppsala

 

Post märkes "RFSU Uppsala"  och skickas till:

Västra Ågatan 16

753 09 Uppsala

 

E-post: uppsala@rfsu.se

 

Gäller det informatörspass?  Maila till skolinfo.uppsala@rfsu.se.

Telefontider:
Måndagar kl 10-12 och 13-16

Telefon: 073-960 19 33


Gäller det Colour of Love-verksamhet i Uppsala? Maila till matilda.stromberg@rfsu.se

 

Bli medlem

Du får:

 

– Tidningen Ottar 4ggr/år
– Erbjudanden om utbildningar
– Vara med och påverka
– Inbjudningar till roliga medlemsaktiviteter

 

Allt för 150 kronor om året!

Hitta oss på Facebook!

Hitta rätt