Säkrare sex-kampanjer

Publicerad 2012-04-29 | Uppdaterad 2015-03-27

Vi söker dig som är positiv, utåtriktad och intresserad att delta i säkraresex-kampanjen Colour of Love. Är du intresserad av sexualpolitik, sexualitet och säkrare sex? Då tror vi att du passar bra som Colour of Love-informatör!

Vad är Colour of Love?

Kampanjen fokuserar på samtalsbaserade metoder inom uppsökande verksamhet och det innebär att du som informatör aktivt söker upp personer och leder samtal om sex, njutning och säkrare sex. Innan kampanjarbetet deltar du i en utbildning som ger grundläggande kunskaper om normer, sexualitet, säkrare sex, hiv/ STI och anatomi samt de metoder som kommer att användas i kampanjen. Efter utbildningen får du ett intyg på att du är utbildad informatör inom Colour of Love vilket kan ge dig möjlighet att delta i fler kampanjtillfällen runt om i Sverige. Du har formell behörighet att arbeta som informatör på samtliga Colour of Love-kampanjer.

Inga förkunskaper krävs för att gå utbildningen. Det enda som krävs är att du är medlem i RFSU, RFSL eller RFSL Ungdom. 

Mer från RFSU Västerås

 

Informatörsverksamheten vilande

RFSU Västerås styrelse beslutade våren 2015 att lägga informatörsverksamheten på is tills vidare.

 

Här testar du dig i Västerås

Här hittar du ställen i Västerås där du kan gå och testa dig för sexuellt överförbara infektioner.

Kondom. Bild på en hand som håller i kondomer.
 

Kondomer

På RFSU vill vi så klart slå ett extra slag för kondomer. Därför har vi samlat ihop extra information om just detta preventivmedel.

 

Transammans

Transammans startades som ett projekt för transpersoner och närstående av RFSU Västerås och RFSL Ungdom Västerås (numera RFSL Ungdom Västmanland)...

Vuxna gillar också tecknat!

Tecknat för vuxna är filmer om sköna saker din kropp kan göra och hur du kan få variation i sängen. Hittills har över två miljoner sett våra tecknade filmer. Gör det du också!

Läs mer
 

Sex på kartan

Sex på kartan är en tecknad upplysningsfilm som bygger på ungdomars egna frågor. Till filmen hör en handledning som du kan använda som utgångspunkt i undervisningen.

Läs mer
 

Kontakta oss

Kontaktuppgifter till 2016 års styrelse

Tillförordnad ordförande Magnus Larsson

magnus.larsson@rfsu.se

Sekreterare Jonas Bruslind
jonas.bruslind@rfsu.se

Kalendarium

  Bli medlem

  För att bli medlem i RFSU Västerås behöver du bara klicka på länken och fylla i anmälan. Glöm inte att ange  Västerås som din lokalförening. 

  Sexualpolitiska nätverket

  RFSU Västerås har sedan 2013 drivit det tvärpolitiska nätverket för sexualpolitiska frågor i Västerås och Västmanland. Nätverket är inte beslutsmässigt, utan ett forum för sexualpolitiska diskussioner.

  Gilla oss på facebook

  På facebook uppdaterar vi om vad som är på gång i RFSU Västerås. Besök gärna vår sida där.

  Hitta rätt