Ungdomsnätverket

Publicerad 2015-12-09 | Uppdaterad 2016-08-10

Kommentera | 0 kommentarer

Ungdomsnätverket är ett nätverk inom RFSU för dig upp till 26 år.

RFSU:s ungdomsnätverk jobbar med ungas engagemang inom frågor som rör sexuella och reproduktiva hälso- och rättigheter i en säker miljö. Nätverket jobbar på lokal, nationell och internationell nivå med ungdomsfrågor och ungdomsengagemang. På lokal nivå så kan det ordnas träffar för dig upp till 26 som vill hitta på något inom RFSUs intresseområde. Detta görs i samband med din lokalförening. Ibland ordnas nationella träffar där vi samlas för att utbyta erfarenheter och idéer. Vi försöker också samlas på RFSUs nationella träffar så som kongressen.

YSAFE, Youth Sexual Awareness for Europe, är ett regionalt ungdomsnätverk som representerar 39 länder inom Europa och Centralasien och är en del av International Planed Parenthood Federation (IPPF). RFSUs ungdomsnätverk har en naturlig koppling till YSAFE och varje år får en ung person från RFSU åka och representera Sverige på YSAFEs årsmöte i Bryssel.

Syftet med nätverket är att ge unga personer inom RFSU en säker plats att utvecklas och lära sig kring RFSU. Vi är också till för att arbeta med peer-education inom nätverket och lära varandra om sexualupplysning och sexualpolitik. Vi är också med att stärker varandra på kongresser och i lokalföreningar för att våga ta plats och ge ett demokratiskt utrymme för unga att synas i organisationen.

Välkommen att engagera dig i RFSUs ungdomsnätverk!

Maila signe.svallfors@rfsu.se

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från RFSU nära dig

Bli medlem!

Vill du stödja vårt arbete för sexuella rättigher i Sverige och världen? Då tycker vi att du ska bli medlem i RFSU.

Skolinformatör - hur går det till?

Liv och Tobias, skolinformatörer

Följ med Liv och Tobias en vanlig dag i klassrummet.

Vad håller RFSU på med?

Vi kämpar på din ort - och i hela världen. Se filmen om oss, det tar en minut.

Visste du att...

... varje gång du använder en av RFSU:s kondomer stödjer du vårt internationella arbete. RFSU äger ett företag (RFSU AB) som säljer kondomer, sexleksaker och annat skoj. Delar av vinsten går till sexualupplysning i Sverige och internationellt. Bra va?

Starta en lokalförening

Vi hjälper dig gärna att starta upp en ny lokalförening eller lokalgrupp. Vi erbjuder stöd och resurser och kommer gärna och träffar er och hjälper er att komma igång!

Banner för tidningen Ottar Global
 

Hitta rätt