Frågelådan

Välkommen till RFSU:s frågelåda. På grund av tidigare problem med frågelådan kan dröja några dagar innan vi kunnat besvara alla frågor - ha tålamod! Nya frågor får som vanligt svar inom ett dygn. Vill du söka bland tidigare frågor eller ställa en egen: se nedan och i högerspalten --->

 

Visar kategori Pung (15 st frågor)

Mer än två testiklar?

Jag har märkt att min pojkvän har två testiklar i sin ena pungkula och en i den andra. Är detta normalt?

Är du säker på att det inte är bitestikeln som du känner? Denna sitter runt testikeln och kan ibland kännas som en extra testikel. Prata med din kille om detta och vet inte han vad det är som ni hittat bör han gå till en ungdoms- eller läkarmottagning för en undersökning. Det är inte vanligt att man har mer än två testiklar i pungen, det villl säga en på var sida.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Har jag en tredje pungkula?

Jag misstänker att jag har tre pungkulor. Två lite större och en mindre som ligger i mitten. Den är mindre än de två andra men i övrigt lik. Jag upptäckte det nyligen så jag vet inte hur länge jag haft den. Bör kolla upp detta hos en läkare eller kan jag låta det vara?

Det går inte att ge dig något garanterat svar i detta forum men det är nog inte en tredje pungkula som du beskriver. Troligen är det en bitestikel, dessa har killar två av och de sitter lite runt testiklarna (pungkulorna), ibland kan en av dessa vara lite större och kan kännas lite mer. För att du däremot skall få ett säkert svar så bör du gå till en mottagning för undersökning så du får svar på vad detta är säkert. Man skall ALLTID undersöka sina testiklar om man hittar något som man undrar över så det inte är något allvarligt så som till exempel testikelcancer.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Kan pungkulorna byta sida?

Jag undrar om pungkulorna kan byta sida? För den ena ligger längre fram än den andra.

Testiklarna byter inte sida men de kan röra sig lite upp och ner, fram och tillbaka men inte byta sida.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Olika stora testiklar

Varför är den ena testikeln större än den andra? Är det ovanligt?

Det är inte alls ovanligt att den ena testikeln är större än den andra, det är dock inte så för alla män. Det är heller inte ovanligt att den ena testikeln hänger lite längre ner än den andra. Varför det är så vet man inte, kroppen är ju inte helt symmetrisk.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Är det vanligt att bitestiklarna är olika stora?

Min ena bitestikel känns mycket större än den andra, är det vanligt?

Det är omöjligt att ge något garanterat svar i detta media utan en undersökning, men det är inte ovanligt att bitestiklarna är lite olika stora. Unna dig en läkarundersökning så att du blir av med din oro och får svar att allt är okej.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Sida:

Mer från Sex och relationer

Sexpodden - vuxenradio från RFSU

En podcast om hur man egentligen får till det när sängen är full av småbarn, om man aldrig lyckas hitta någon att bli kär i, är ofrivilligt barnlös eller ens partner bara inte vill längre.

Läs mer och lyssna på podcasten
 
 

Tonåring?

Här kan du läsa om sexkänslor och hur du kan göra när du smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Sex efter 50

Här har vi samlat fakta, tips och inspiration för dig som är över 50 och sugen på att ha ett aktivt sexliv!

 

Funkis-sex i vardagen

Äntligen är den här! Sidan med praktiska tips, leksaker och personliga intervjuer om att få till sexet när man har en eller flera funktionsnedsättningar.

Abort. Närbild på en kvinnas ansikte
 

Abort – kvinnans eget val

Det är kvinnans rättighet att göra abort och kvinnan som själv måste avgöra om och när hon vill ha barn. Fri abort är en förutsättning för att alla...

Banner för Frågelådan
 

Att ställa en fråga

Gör så här

1. Välj en kategori eller skriv in ett ord som rör din fråga i rutan och klicka på ”Sök”.
2. Klicka dig fram tills du kommer till ett svar.

 

Hittar du inget svar som stämmer in på det du undrar över?

1. Klicka på texten ”Då kan du ställa en ny fråga” som finns nedanför varje svar.
2. Välj Ålder och Kön (denna information underlättar för oss att svara på frågan).
3. Skriv din e-postadress och din fråga och klicka på ”Ställ fråga”.
4. Vänta på svar. Det kommer oftast inom några dagar. OBS: Vid storhelger kan det dröja ett par dagar extra.

 

Vid hantering av e-postadresser, personuppgifter och liknande följer vi PuL (personuppgiftslagen).

 
 

Kort om Frågelådan

RFSU:s frågelåda består av en databas fylld med över 600 frågor och svar om en mängd olika saker som rör sex och samlevnad. Frågorna har under åren kommit in till RFSU och besvarats, och de har anonymiserats innan de lagts ut i frågelådan så att de aldrig kan sättas samman med de personer som skrivit frågorna.

 

Det finns också möjlighet att ställa personliga frågor. Alla som ställer en personlig fråga får ett personligt svar via e-post av en sjuksköterska, barnmorska, socionom eller en sexualupplysare.

 

Om RFSU-chatten

I chatten kan du ställa en privata frågor och få svar direkt. Men varför har RFSU en chatt? Vi frågade Maria Bergström på RFSU.

Hitta rätt