Frågelådan

Välkommen till RFSU:s frågelåda. På grund av tidigare problem med frågelådan kan dröja några dagar innan vi kunnat besvara alla frågor - ha tålamod! Nya frågor får som vanligt svar inom ett dygn. Vill du söka bland tidigare frågor eller ställa en egen: se nedan och i högerspalten --->

 

Visar kategori Storlek (12 st frågor)

Kan jag operera min penis så att den blir grövre?

Vad är normal bredd/omkrets på penis? Kan man operera den bredare och isåfall var hur och vad skulle det kosta samt kan man få bidrag av staten för det?

Det gjordes en undersökning för ett par år sedan där man mätte omkretsen på 2300 vuxna, västerländska män vid erektion. Medelomkretsen blev då 10 cm.

Det går att göra penisen bredare med en operation. Man sprutar då in fett under huden på penis. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte är bestående utan efter en tid så kommer den återgå till normal omkrets. Likaså gäller för en penisförlängning. Att göra sin penis bredare kostar ca 30 000 kr. Detta är inget som staten generellt sett subventionerar men vissa undantag finns. De fall som det beviljas är att man lider av en stark psykisk ohälsa på grund av detta, vilket kräver att man har pratat med en kurator/terapeut.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Var går gränsen för hormonbehandling?

Jag undrar om det finns det några gränser för att bli hormonbehandlad för att få större penis? Måste man ha under ett visst antal cm om man vill bli behandlad? Om man skulle vilja göra detta vem vänder man sig till då?

Det går att förstora penis med hjälp av hormoner om det görs tidigt i puberteten. Det används på män som på grund av någon hormonell sjukdom inte av egen kraft kommer i puberteten. Har man en normal pubertet används detta inte. Någon gräns för detta finns inte utan det är en bedömning av läkare som behandlar övriga saker om man har en hormonell sjukdom.

Om du vill utreda detta vidare så kan du alltid vända dig till din ungdomsmottagning.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Sida:

Mer från Sex och relationer

Sexpodden - vuxenradio från RFSU

En podcast om hur man egentligen får till det när sängen är full av småbarn, om man aldrig lyckas hitta någon att bli kär i, är ofrivilligt barnlös eller ens partner bara inte vill längre.

Läs mer och lyssna på podcasten
 
 

Tonåring?

Här kan du läsa om sexkänslor och hur du kan göra när du smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Sex efter 50

Här har vi samlat fakta, tips och inspiration för dig som är över 50 och sugen på att ha ett aktivt sexliv!

 

Funkis-sex i vardagen

Äntligen är den här! Sidan med praktiska tips, leksaker och personliga intervjuer om att få till sexet när man har en eller flera funktionsnedsättningar.

Abort. Närbild på en kvinnas ansikte
 

Abort – kvinnans eget val

Det är kvinnans rättighet att göra abort och kvinnan som själv måste avgöra om och när hon vill ha barn. Fri abort är en förutsättning för att alla...

Banner för Frågelådan
 

Att ställa en fråga

Gör så här

1. Välj en kategori eller skriv in ett ord som rör din fråga i rutan och klicka på ”Sök”.
2. Klicka dig fram tills du kommer till ett svar.

 

Hittar du inget svar som stämmer in på det du undrar över?

1. Klicka på texten ”Då kan du ställa en ny fråga” som finns nedanför varje svar.
2. Välj Ålder och Kön (denna information underlättar för oss att svara på frågan).
3. Skriv din e-postadress och din fråga och klicka på ”Ställ fråga”.
4. Vänta på svar. Det kommer oftast inom några dagar. OBS: Vid storhelger kan det dröja ett par dagar extra.

 

Vid hantering av e-postadresser, personuppgifter och liknande följer vi PuL (personuppgiftslagen).

 
 

Kort om Frågelådan

RFSU:s frågelåda består av en databas fylld med över 600 frågor och svar om en mängd olika saker som rör sex och samlevnad. Frågorna har under åren kommit in till RFSU och besvarats, och de har anonymiserats innan de lagts ut i frågelådan så att de aldrig kan sättas samman med de personer som skrivit frågorna.

 

Det finns också möjlighet att ställa personliga frågor. Alla som ställer en personlig fråga får ett personligt svar via e-post av en sjuksköterska, barnmorska, socionom eller en sexualupplysare.

 

Om RFSU-chatten

I chatten kan du ställa en privata frågor och få svar direkt. Men varför har RFSU en chatt? Vi frågade Maria Bergström på RFSU.

Hitta rätt