Frågelådan

Välkommen till RFSU:s frågelåda. På grund av tidigare problem med frågelådan kan dröja några dagar innan vi kunnat besvara alla frågor - ha tålamod! Nya frågor får som vanligt svar inom ett dygn. Vill du söka bland tidigare frågor eller ställa en egen: se nedan och i högerspalten --->

 

Visar kategori Oralsex (8 st frågor)

Hur kan man göra det skönt för sin kille?

Jag vill göra det skönt för min kille och jag vill ha tips. Jag vill veta lite om hur man suger av e kille. Säg nu inte bara "fråga din kille", jag vill veta olika sätt och sånt som jag kan pröva på honom utan att fråga. Om man ska suga av en kille ska man bara suga eller kan man liksom slicka lite på ollonet också eller är det tabu?

Det finns tusen olika sätt att göra det skönt för en kille, till exempel genom oralsex, smek och kel. Och fast det inte är det du vill höra så är det självklart bäst att fråga din kille vad han gillar. Ingen vet bättre än han själv hur just han vill ha det och vad just han tänder på. Det är därför vi så ofta skriver att man ska prata med varandra och fråga hur den andra vill ha det. När du frågar kan du passa på att berätta för honom hur du vill ha det och vad du tänder på så han kan göra det skönt för dig också.

Men visst ska du få lite tips. När man suger kan man tänka på hur det är att suga på en klubba. Det fungerar på ungefär samma sätt, men kan givetvis varieras efter egen vilja. Samtidigt som du suger kan du smeka pungen, eller dra din hand fram och tillbaka över penisen. Och, som du själv skrev, kan du variera med lite slick på ollon och penisskaft.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Hur tillfredsställer jag en tjej oralt?

Jag skulle vilja lära mig lite om oralsex. Hur tillfredsställer jag en tjej på bästa sätt? Tips och råd mottages tacksamt!

Det finns en mängd olika sätt. Tjejer tycker olika och tänder på olika saker. Bästa sättet att få reda på hur just den tjej som du är tillsammans med vill ha det är givetvis att fråga. Men visst ska du också få några tips som du kan prova.

Klitoris är den del på könet som vanligtvis är mest känsligt för beröring och där det är skönast att bli smekt. Klitoris kan för en del vara så känsligt att det till en början känns bäst med lätta, mjuka rörelser, eller att bli slickad vid sidan av klitoris. Med tungan och munnen kan du också röra dig runt på andra ställen på hennes kön, exempelvis slidmynningen eller på de inre och yttre blygdläpparna. Pröva dig fram genom slicka och suga på olika ställen och försök känna efter hur hon reagerar och vad hon gillar bäst.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Hur ger man en tjej oralsex?

Jag vill veta hur man ska gå till väga när man ger en tjej oralsex. Jag har inte gjort detta speciellt många gånger men min nya flickvän säger att hon tycker mycket om det, och jag vill hemskt gärna att hon ska ha det skönt. Det jag undrar mest är var jag ska slicka. Att klitoris är ett bra ställe att slicka på och vibrera med tungan över har jag förstått, men finns det några andra bra och användbara tips? Ska jag slicka runt slidmynningen, stoppa in tungan eller kanske använda tungan där?

Du har redan själv tankar kring hur du skulle vilja göra och det är väl alldeles utmärkt att göra på de sätt du beskriver. Pröva och se hur hon reagerar. Det finns inget universalsätt, alla tjejer gillar inte samma saker. Eftersom din flickvän gillar att bli slickad så kan hon kanske berätta vad som känns bra eller mindre bra, så vet du bättre hur du ska göra. På samma sätt kan du berätta för henne vad du tycker känns skönt och bra att göra på henne.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Jag skulle jättegärna bli avsugen av min flickvän

Jag skulle jättegärna bli avsugen av min flickvän, men hon vill inte. Hur kan jag få henne att göra det? Finns det något jag kan säga eller göra?

Om hon inte vill så kan du inte tvinga henne och du ska inte tjata om det heller, det kommer hon nog tycka blir jobbigt. Hon måste få bestämma det själv. Det enda du kan göra är att säga som det är till henne, att du vill bli avsugen. Sen är det upp till henne om hon vill eller inte. Hon kanske kommer att vilja testa senare i ert förhållande, vem vet. Dessutom brukar det sällan bli bra, att göra något som man inte vill.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Farligt att kyssas efter oralsex?

Om en tjej har sugit av killen och killen slickat tjejen, är det farligt att kyssas då?

Nej, det är inte farligt på något sätt att kyssas efter det att man haft oralsex.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Varför känns det som jag ska kissa på mig när jag blir slickad?

Varför känns det som om jag ska kissa på sig vid vissa tillfällen när man blir slickad? Det medför att jag spänner mig. Vad ska man göra för att inte få den känslan?

Det du beskriver är en vanlig känsla eftersom du blir stimulerad just kring slidmynningen. Man brukar inte kissa på sig, så försök att inte spänna dig. Det kan komma vätska ur urinröret som kommer från körtlarna som finns där. Det är en utlösning som kvinnor kan få och det är inte urin. Kissnödigheten blir man bara av med om man slutar att bli slickad.

Du kan prova att onanera och slappna av för att se vad som händer och för att du ska lära känna din reaktion. Om du använder en duschstråle så kan det kännas ibland liknande som att bli slickad. Prova och känn efter.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Min flickvän vill inte ge mig oralsex

Jag har en fråga som gäller oralsex. Jag ger gärna oralsex till min flickvän, eftersom att hon tycker om det. Men problemet är att hon aldrig vill ge mig oralsex tillbaka. Jag tycker att hon kunde ställa upp en gång för att testa om det är så farligt eller om det är något som hon tycker om. Kan jag göra något?

När det gäller oralsex är det är så olika vad människor gillar, men det blir sällan bra om någon gör något mot sin vilja. Även om du skulle önska att hon, för din skull, tog din penis i sin mun så måste det vara hennes val.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Vad är oralsex?

Vad är oralsex för något? Hur gör man egentligen man har sex så?

Oralsex kallas det när man har sex med munen mot en annan persons könsorgan. Oralsex kan ges till både killar och tjejer. Man använder alltså sin mun och tunga på olika sätt för att tillfredsställa någon sexuellt. När någon slickar eller suger på någons kön, då är det oralsex.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Mer från Sex och relationer

Sexpodden - vuxenradio från RFSU

En podcast om hur man egentligen får till det när sängen är full av småbarn, om man aldrig lyckas hitta någon att bli kär i, är ofrivilligt barnlös eller ens partner bara inte vill längre.

Läs mer och lyssna på podcasten
 
 

Tonåring?

Här kan du läsa om sexkänslor och hur du kan göra när du smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Sex efter 50

Här har vi samlat fakta, tips och inspiration för dig som är över 50 och sugen på att ha ett aktivt sexliv!

 

Funkis-sex i vardagen

Äntligen är den här! Sidan med praktiska tips, leksaker och personliga intervjuer om att få till sexet när man har en eller flera funktionsnedsättningar.

Abort. Närbild på en kvinnas ansikte
 

Abort – kvinnans eget val

Det är kvinnans rättighet att göra abort och kvinnan som själv måste avgöra om och när hon vill ha barn. Fri abort är en förutsättning för att alla...

Banner för Frågelådan
 

Att ställa en fråga

Gör så här

1. Välj en kategori eller skriv in ett ord som rör din fråga i rutan och klicka på ”Sök”.
2. Klicka dig fram tills du kommer till ett svar.

 

Hittar du inget svar som stämmer in på det du undrar över?

1. Klicka på texten ”Då kan du ställa en ny fråga” som finns nedanför varje svar.
2. Välj Ålder och Kön (denna information underlättar för oss att svara på frågan).
3. Skriv din e-postadress och din fråga och klicka på ”Ställ fråga”.
4. Vänta på svar. Det kommer oftast inom några dagar. OBS: Vid storhelger kan det dröja ett par dagar extra.

 

Vid hantering av e-postadresser, personuppgifter och liknande följer vi PuL (personuppgiftslagen).

 
 

Kort om Frågelådan

RFSU:s frågelåda består av en databas fylld med över 600 frågor och svar om en mängd olika saker som rör sex och samlevnad. Frågorna har under åren kommit in till RFSU och besvarats, och de har anonymiserats innan de lagts ut i frågelådan så att de aldrig kan sättas samman med de personer som skrivit frågorna.

 

Det finns också möjlighet att ställa personliga frågor. Alla som ställer en personlig fråga får ett personligt svar via e-post av en sjuksköterska, barnmorska, socionom eller en sexualupplysare.

 

Om RFSU-chatten

I chatten kan du ställa en privata frågor och få svar direkt. Men varför har RFSU en chatt? Vi frågade Maria Bergström på RFSU.

Hitta rätt