Frågelådan

Välkommen till RFSU:s frågelåda. På grund av tidigare problem med frågelådan kan dröja några dagar innan vi kunnat besvara alla frågor - ha tålamod! Nya frågor får som vanligt svar inom ett dygn. Vill du söka bland tidigare frågor eller ställa en egen: se nedan och i högerspalten --->

 

Hur har två killar sex med varandra?

Jag undrar hur det kan gå till när två killar har sex?

Du undrar hur det kan gå till när två killar har sex. Sex kan man ha på många olika sätt, så många att det är omöjligt att räkna upp alla. Men här har du exempel på några.

Man kan hångla. Att hångla betyder att man kramas och smeker varandra och ofta kysser varandra också. Hur gör man när man kysser varandra? Man kan luta huvudet lite så att näsorna inte krockar. Låt läpparna mötas i en puss. Stanna kvar där och öppna läpparna. Andas genom näsan. Låt tungorna virvla runt. Man kan röra tungan snabbt, eller långsammare. Man kan sticka in tungan lite grann, eller djupare. När man hånglar kan man ha alla kläder på sig, eller också tar man av sig lite så man känner mer av den andres hud. Man kan också låta händerna smeka innanför tröjan eller innanför byxorna på den andre.

Man kan onanera tillsammans. Om man brukar onanera var för sig, men känner att man vill göra det med varandra är ett tips att man visar varandra hur man brukar göra. Man kan onanera åt varandra också.

Man kan använda munnen för att göra det skönt för den andre och sig själv. Att suga på den andres penis eller att han suger på ens egen är vanligt. Man kan också suga och slicka på andra ställen av kroppen. Bröstvårtorna tycker en del känns skönt. Rumpan tycker en del känns skönt. Pungen är ett annat ställe. Men även andra ställen, det är olika från person till person.

Man kan ha samlag. Då för den ena killen in sin penis i den andre killens rumpa. Det som behövs är kondom och glidmedel. Att ta det lite försiktigt så det inte gör ont, ska man göra. Vill du veta mer om analsex kan du gå in på RFSU:s hemsida.

Det var några sätt som killar kan ha sex på. Så länge det känns bra och att båda vill kan man göra just det man själv tycker känns skönt. Vad det är väldigt olika.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Hur gör två tjejer när de har sex med varandra?

Hur gör homosexuella tjejer när dom har sex med varann?

Det finns många olika sätt som två tjejer kan ha sex med varandra på. Det är olika vad man tycker om och vad man vill göra. Men här är några exempel på hur man kan ha sex med varandra.
Man kan använda munnen och tungan för att göra det skönt för sig själv och sin partner. Till exempel så kan man stimulera klitoris eller de inre blygdläpparna med tungan och läpparna. Man kan också slicka runt slidöppningen och föra in tungan en bit. Munnen kan man också använda för att smeka och kyssa andra delar av kroppen som känns sköna, exempelvis bröstvårtorna.
Man kan smeka varandra, eller sig själv, med händerna på de delar som känns sköna att ta på eller bli smekt på. En del tycker också om att föra in något i slidan eller i analen exempel fingrar eller en dildo (löspenis).
Man kan ocskå stimmulera varandra genom att gnida sitt könen mot varandras ben så att klitoris stimuleras.
Man kan hångla med varandra, med eller utan kläder. Att hångla betyder att man kramas, kysser och smeker varandra.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Räknas det otrohet om man sex med någon av samma kön?

Jag och min livspartner har pratat lite om homosexulitet. Vi anser båda att det inte klassas som otrohet om man vill prova en gång, bara för att se hur det är ... av ren nyfikenhet! Jag har sedan en tid tillbaka varit nyfiken på att prova med ha sex en annan kille, trots att jag vet att jag inte är homosexuell. Jag vill prova en gång bara. Förut hade jag "bögfobi", men nu är jag nyfiken. Min fru och jag är ju överrens om att det inte klassas som otrohet, men vad tycker ni? Min fru är också intresserad.

Om ni båda är överens om att det är okej att göra en sak, så är det ju okej. Att vara otrogen är att gå över de gränser man tillsammans har satt upp i ett förhållande. Vad bra att ni tillsammans har pratat om hur ni vill ha det. Det är bra att man formar ett förhållande utifrån de önskningar som man själv har, och inte utifrån några allmänna förväntningar om hur något "borde vara".

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Hur ska jag göra det skönt för min tjej?

Jag är en lesbisk tjej som undrar hur jag ska göra det skönt för min flickvän. Jag har inte så mycket erfarenhet av tjejsex. Det är första gången jag är tillsammans med en tjej. Hur ska jag göra det skönt för henne när vi har sex. Kan man använda dildo?

Klitoris är det ställe på könet som för de flesta tjejer är känsligast för beröring. Olika tjejer tycker om att bli smekt och stimulerad på olika sätt, du får pröva och fråga dig fram. Du kan till exempel använda dina fingrar och smeka på eller runt hennes klitoris, ibland kan klitoris vara så känslig att det kan kännas bra att börja med att smeka runt omkring. Klitoris kan också stimuleras med hjälp av munnen och tungan eller med hjälp av en vibrator. Andra vanliga sexsätt är att saxa benen och att gnida könen mot varandra eller gnida könen mot varandras ben.

Slidöppningen har också en massa nerver som kan vara sköna att smeka på olika sätt. En del tycker också det känns bra att föra in något, till exempel en dildo eller fingrar, i slidan medan andra inte gillar det. Det är som sagt var olika och du får pröva dig fram.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Mer från Sex och relationer

Sexpodden - vuxenradio från RFSU

En podcast om hur man egentligen får till det när sängen är full av småbarn, om man aldrig lyckas hitta någon att bli kär i, är ofrivilligt barnlös eller ens partner bara inte vill längre.

Läs mer och lyssna på podcasten
 
 

Tonåring?

Här kan du läsa om sexkänslor och hur du kan göra när du smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Sex efter 50

Här har vi samlat fakta, tips och inspiration för dig som är över 50 och sugen på att ha ett aktivt sexliv!

 

Funkis-sex i vardagen

Äntligen är den här! Sidan med praktiska tips, leksaker och personliga intervjuer om att få till sexet när man har en eller flera funktionsnedsättningar.

Abort. Närbild på en kvinnas ansikte
 

Abort – kvinnans eget val

Det är kvinnans rättighet att göra abort och kvinnan som själv måste avgöra om och när hon vill ha barn. Fri abort är en förutsättning för att alla...

Banner för Frågelådan
 

Att ställa en fråga

Gör så här

1. Välj en kategori eller skriv in ett ord som rör din fråga i rutan och klicka på ”Sök”.
2. Klicka dig fram tills du kommer till ett svar.

 

Hittar du inget svar som stämmer in på det du undrar över?

1. Klicka på texten ”Då kan du ställa en ny fråga” som finns nedanför varje svar.
2. Välj Ålder och Kön (denna information underlättar för oss att svara på frågan).
3. Skriv din e-postadress och din fråga och klicka på ”Ställ fråga”.
4. Vänta på svar. Det kommer oftast inom några dagar. OBS: Vid storhelger kan det dröja ett par dagar extra.

 

Vid hantering av e-postadresser, personuppgifter och liknande följer vi PuL (personuppgiftslagen).

 
 

Kort om Frågelådan

RFSU:s frågelåda består av en databas fylld med över 600 frågor och svar om en mängd olika saker som rör sex och samlevnad. Frågorna har under åren kommit in till RFSU och besvarats, och de har anonymiserats innan de lagts ut i frågelådan så att de aldrig kan sättas samman med de personer som skrivit frågorna.

 

Det finns också möjlighet att ställa personliga frågor. Alla som ställer en personlig fråga får ett personligt svar via e-post av en sjuksköterska, barnmorska, socionom eller en sexualupplysare.

 

Om RFSU-chatten

I chatten kan du ställa en privata frågor och få svar direkt. Men varför har RFSU en chatt? Vi frågade Maria Bergström på RFSU.

Hitta rätt