Frågelådan

Välkommen till RFSU:s frågelåda. På grund av tidigare problem med frågelådan kan dröja några dagar innan vi kunnat besvara alla frågor - ha tålamod! Nya frågor får som vanligt svar inom ett dygn. Vill du söka bland tidigare frågor eller ställa en egen: se nedan och i högerspalten --->

 

Jag fantiserar om att bita av min killes penis

Första gången jag hade sex med min nya pojkvän så skulle jag suga jag av honom. Men när han hade penis i munnen på mig ville jag verkligen bita av den och skada honom. Varför? Jag är rädd för att tänka så fler gånger.

Människans sexualitet kan innehålla inslag av agressivitet, utan att man för den skull verkligen skulle skada någon. Om du känner att du kommer att ha svårt att behärska din vilja av att skada så bör du tala med någon om detta. Vänd dig till en sex- och samlevnadsmottagning eller till en psykiatrisk mottagning.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Fantiserar om att bli våldtagen

Är det normalt att ha sexdrömmar om att bli våldtagen? Jag har det.

Ja, det är normalt att ha sexdrömmar om att bli våldtagen. Det är inget konstigt alls. I drömmen kontrollerar du handlingen (eftersom att det är du som drömmer), vilket ju skiljer sig från en verklig våldtäktssituation. Många sexdrömmar är just bara sexdrömmar och inget som man vill ska hända i verkligheten.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Min man vill se mig i höga lackstövlar

Min man har bett mig köpa ett par högklackade lackstövlar. Han har sagt att han skulle bli jättekåt av att se mig i dessa. Han har också sagt att han vill att jag har på mig stövlarna när vi älskar. Jag tycker det är en konstig önskan/fantasi.

De flesta har olika tankar, bilder och fantasier kring sexlivet som är lustfyllda. Det är inget konstigt i sig och de fantasierna kan se väldigt olika ut. En del av dessa är fantasier är bäst om de förblir just fantasier och inte förverkligas, medans andra kan innebära en trevlig krydda i sexlivet. Det är bara du som kan avgöra vad som känns rätt eller fel för dig att göra.

Fick du inte svar på din fråga? Då kan du ställa en ny fråga

Mer från Sex och relationer

Sexpodden - vuxenradio från RFSU

En podcast om hur man egentligen får till det när sängen är full av småbarn, om man aldrig lyckas hitta någon att bli kär i, är ofrivilligt barnlös eller ens partner bara inte vill längre.

Läs mer och lyssna på podcasten
 
 

Tonåring?

Här kan du läsa om sexkänslor och hur du kan göra när du smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Sex efter 50

Här har vi samlat fakta, tips och inspiration för dig som är över 50 och sugen på att ha ett aktivt sexliv!

 

Funkis-sex i vardagen

Äntligen är den här! Sidan med praktiska tips, leksaker och personliga intervjuer om att få till sexet när man har en eller flera funktionsnedsättningar.

Abort. Närbild på en kvinnas ansikte
 

Abort – kvinnans eget val

Det är kvinnans rättighet att göra abort och kvinnan som själv måste avgöra om och när hon vill ha barn. Fri abort är en förutsättning för att alla...

Banner för Frågelådan
 

Att ställa en fråga

Gör så här

1. Välj en kategori eller skriv in ett ord som rör din fråga i rutan och klicka på ”Sök”.
2. Klicka dig fram tills du kommer till ett svar.

 

Hittar du inget svar som stämmer in på det du undrar över?

1. Klicka på texten ”Då kan du ställa en ny fråga” som finns nedanför varje svar.
2. Välj Ålder och Kön (denna information underlättar för oss att svara på frågan).
3. Skriv din e-postadress och din fråga och klicka på ”Ställ fråga”.
4. Vänta på svar. Det kommer oftast inom några dagar. OBS: Vid storhelger kan det dröja ett par dagar extra.

 

Vid hantering av e-postadresser, personuppgifter och liknande följer vi PuL (personuppgiftslagen).

 
 

Kort om Frågelådan

RFSU:s frågelåda består av en databas fylld med över 600 frågor och svar om en mängd olika saker som rör sex och samlevnad. Frågorna har under åren kommit in till RFSU och besvarats, och de har anonymiserats innan de lagts ut i frågelådan så att de aldrig kan sättas samman med de personer som skrivit frågorna.

 

Det finns också möjlighet att ställa personliga frågor. Alla som ställer en personlig fråga får ett personligt svar via e-post av en sjuksköterska, barnmorska, socionom eller en sexualupplysare.

 

Om RFSU-chatten

I chatten kan du ställa en privata frågor och få svar direkt. Men varför har RFSU en chatt? Vi frågade Maria Bergström på RFSU.

Hitta rätt